NATT&DAG anmelder Mardou&Dean FW15

Mardou&Deans høstkolleksjon er tro mot merkets identitet – på godt og vondt.

b
a

2015 har så langt vært et godt år for det norske klesmerket. Butikken i Sorgenfrigata vokser, og for kort tid siden åpnet butikk nummer to på Aker Brygge. Torsdag kveld lokket Mardou&Dean publikum ned i The Thiefs dystopiske parkeringskjeller for å vise frem sin høstkolleksjon.

D4M_2705

Lik fjorårets visning, anmeldt her, kunne merket skilte med både tunge sponsorer, tung sprit, og tunge 70-talls-referanser. Men der vårvisningen bar preg av sterke farger, bar hud og romantikk, var høstkolleksjonen hakket mer dunkel. Til mørk og myk house-musikk åpnet modellen Polina Sova visningen i en dekonstruert, plissért skjortekjole – penere kjoler er forholdsvis upløyd mark for Mardou&Dean, men kolleksjons sterkeste trekk. Både de røde silke- og blondeplaggene og minikjolen overøst med paljetter skiller seg markant ut fra det øvrige.

D4M_3144

Vårsesongens høydepunkt, fargerike lammepelser, kom i høstlig variant – lenger modell og nøytrale farger. Også lakkbuksene, bikerjakkene og snøredetaljene gjorde comeback fra de to foregående visningene. Kanskje kunne noe fått en hvilepause – å vise de samme «statement»-plaggene gang på gang blir fort monotont og forutsigbart.

D4M_3059

Elementer av dekonstruksjon og vågale materialmikser var også nytt av året, med varierende hell. Møte mellom transparenter og ull var vakkert og velykket, like så kombinasjonen feminine blonder med herreinspirert skreddersøm.

Mardou&Dean er et merkenavn med mye potensial, et godt apparat i ryggen og alle forutsetninger lagt for videre vekst. Går man over plagg for plagg er det mye vakkert, som herrejakken i shearling og lakkjolen, som perfekt balanserer mellom 50 Shades of Gray og Basic Instinct – referanser det godt kunne vært mer av. Satt sammen er det derimot vanskelig å se forbi svært dårlig styling, visningens største, og strengt tatt, eneste problem. Flere av plaggene drukner i rotete antrekk, og en slags tvangspreget idé om kontraster.

D4M_2970

For senere visninger vil Mardou&Dean tjene på å ta inn et par eksterne øyne. Flere kokker blir kanskje mer søl, men det er aldri bra å gjøre alt sjøl.

Se flere bilder fra visningen:

D4M_3131

D4M_2952

D4M_2929

D4M_2823

D4M_2802

D4M_2750

D4M_2743