Gresk kunstner med EU-kritisk seddelbombing

Stefanos illustrerer sedlene med blant annet grekere som henger seg før han setter dem tilbake i sirkulasjon.

b
a

Den greske kunstneren Stefanos har i sitt prosjekt Euro Banknotes Bombing gjort endringer på eurosedler av forskjellig valør i et forsøk på å vise hvordan den finansielle krisen i Hellas påvirker landets innbyggere, og hvem som har skylden.

Stefanos skal det siste året ha tegnet på sedlene, scannet de for dokumentasjon, og så brukt de modifiserte orginalene som ordinære sedler.

– Gjennom å hacke sedlene benytter jeg et europeisk dokument som er i grenseoverskridende sirkulasjon, inkludert Hellas. På den måten kan jeg bombe offentlig eiendom fra mitt eget, trygge hjem, uttaler Stefanos til nettstedet Designboom.

NATT&DAG har tidligere begitt seg ut på seddelbombing, om enn i noe annerledes manér: Som svar på en konkurranse fra Norges Bank for å finne design på norske sedler, brukte vi Photoshop for å bombe inn folk som Fotballfrue, Hoksrud og John Arne Riise. Et talende bilde på forskjellen mellom Hellas og Norge? Sikkert ikke, men er det nok noe der.

Under er noen av Stefanos samfunnskritiske sosiale medier-sedler.

seddel1 seddel2 seddel3 seddel9 seddel8 seddel7 seddel6 seddel5 seddel4