Gatelangs: Torgallmenningen

Sundt-bygget, et stykke hvit, renskåren funksjonalisme, formelig skinner der det står på samme tid integrert i og løsrevet fra resten av bebyggelsen rundt Torgallmenningen, byens sentrale storstue. Varemagasinet Sundt fra 1938 er blant byens praktbygninger, tegnet av Per Grieg, en av byens største arkitekter gjennom tidene. I de lange vindusbåndene i byggets fulle lengde reflekteres det etterlengtede solskinnet så man blendes idet man passerer, og bygningen avtegner seg i skarp kontrast mot Fløyfjellet, som man ser i forlengelsen av byens piazza. Utenfor hovedinngangen til Sundt står en lett foroverbøyd skikkelse, han har på seg sixpence og en blå lagerfrakk, og […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X