Gatelangs: Steinkjellergaten

Da Nye Sandviksvei, som altså ikke lenger er særlig ny, ble bygget en gang midt i andre halvdelen av 1800-tallet, avløste den Steinkjellergaten som hovedfartsåre for folk som skulle bevege seg fra sentrum og utover i retning Sandviken og byens nordligere områder. Men selv om Nye Sandviksvei har tatt unna bilistene, er Steinkjellergaten fortsatt blant de mest trafikkerte rutene for Sandviken-folk, som med handleposer fra sentrumsbutikkene vagger seg oppover de trange brosteinsgatene fra Øvregaten. Det vi her kaller Steinkjellergaten er i sannhet tre gater: Nikolaikirkeallmenning klatrer bratt opp fra Øvregaten, blir til Steinkjellergaten, som tar seg videre oppover bakkene, før […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X