Gatelangs: Christies gate

Setter man føttene på de riktige brosteinene på Muséplass og stiller seg opp på nøyaktig rett sted (dette punktet vil antagelig variere i noen grad alt etter hvor høy man er), åpenbarer det seg et syn som sannsynligvis aldri var tilsiktet fra billedhuggerens side. Herfra kan man kaste blikket opp mot Christiestøtten, statuen som er reist til minne om og som forestiller Wilhelm Koren Christie. Eidsvollsmannen regnes som en av grunnleggerne av Bergens Museum og er dermed også en slags forfar til Universitetet i Bergen. En løve sitter ved fotenden av pidestallen, og Christie selv ruver stolt en meter eller […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X