What’s brewing: – Absurd å skulle reklamere for en ølfestival i Norge

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets arrangement her.

Hvorfor er What’s brewing nominert til årets beste arrangement?

– Det vet vi ikke. Var det ikke NATT&DAG som nominerte oss? Vi håper vi ble nominert på grunn av vårt fokus på kvalitet i alle ledd. Vårt mål var å levere en festival med håndverksbryggerier fra fjern og nær, god lokal mat og musikk, og en skikkelig gjennomført festivalopplevelse fri for lange do- og barkøer. Tou Scene kan også ha vært utslagsgivende. Et mer passende lokale enn ett 100 år gammelt bryggeri skal man lete lenge etter når en skal arrangere ølfestival. At vi gjennom nettverkene til James og Dave, som til daglig jobber for Stavangers stolthet Lervig Aktiebryggeri, klarte å få 27 håndverksbryggerier i verdensklasse til Stavanger kan også ha gitt oss nominasjonen.

Det er forbudt å reklamere for alkohol i det offentlige rom, men likevel ble ølarrangementet deres utsolgt. Hvordan greide dere det?

– Vi fikk masse oppmerksomhet ved å bruke humor som reflekterte hvor absurd kommunikasjonen til en ølfestival blir når man forholder seg 100 prosent til norsk lovgivning. Sammen med Melvær&Lien laget vi en plan for å bli synlige i media ved bruk av sosiale medier. Vi la ut sensurerte lister over hvilke bryggerier som ville delta, omdøpte festivalen fra «What’s Brewing a beer-festival» til «What’s Brewing a beep-festival» og la inn en funksjonalitet på nettsiden som ba besøkende oppgi om de jobbet for skjenkebevilling-seksjonen eller ikke. Dette førte til debatter i Stavanger Aftenblad, og oppmerksomhet på ølblogger nasjonalt og internasjonalt.

Men aller størst var engasjementet lokalt. At Rogaland har noen av landets aller største ølentusiaster er det ingen tvil om. På eget initiativ har de støttet opp om festivalen og spredt informasjon. De bidro til at vi var utsolgt nesten en måned før dørene åpnet.

Hva husker du best fra årets arrangement?

– Det beste minnet er uten tvil når vi vandret rundt på Tou Scene og så festivalgjengerne glise, le, og ikke bare drikke fantastisk øl, men også snakke med bryggerne som hadde laget den.

Hva preger ølkulturen i Stavanger, etter din mening?

– 50 prosent er svært kunnskapsrike og veloppdragne folk med stor interesse for smak og stiler. De andre 50 prosentene drikker bare for å bli fulle. Vi ønsker ikke å høres pretensiøse ut eller å prakke våre holdninger på folk, det kan andre ta seg av, men gjennom å dele kunnskap om håndverksøl håper vi å øke bevisstheten og kanskje dele vår «drikke bedre, drikke mindre» holdning.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets beste arrangement, og hvorfor?

– Hva med Musikkfest Stavanger? Så mange band, så mye organisering og alt gratis.

Hvem har imponert dere mest i 2014?

– Hold Fast

Og hvem bør skjerpe seg i 2015?

– Vladimir Putin

Dere har vært flinke i 2014. Hva skal dere gjøre i 2015?

– Vi har allerede startet arbeidet med 2015. Vi har evaluert årets festivalen, gjort oss noen erfaringer, hatt en spørreundersøkelse blant festivaldeltagerne og startet planlegging for neste år. Uten å gi vekk for mye kan vi dele dette: Stavanger. Beer. Week.

Hvordan kan Stavanger bli en bedre by?

– Vi elsker Stavanger og blir lei oss når mange bruker så mye energi på å klage over byen. Vi tror Stavanger ville blitt en enda bedre by om flere fant tilbake til den fantastiske gjør-det-selv-holdningen som på mange måter har vært byens varemerke gjennom historien. Jo flere kulturelle arrangement vi kan stable på beina jo bedre. De beste arrangementene tiltrekker seg folk fra hele verden som ellers aldri ville besøkt Stavanger, og hvem lar seg vel ikke sjarmere av denne perlen av en by?

Hva var årets beste…

…Fest?

– CBC (Copenhagen Beer Celebration).

…Låt?

– Slow Magic – Girls.

…Måltid?

 – Hall Toll.

…Lesning?

–Den norske ølrevolusjonen – Gahr Smith-Gahrsen, Hugo Ivan Hatland, Skjalg Ekeland.

…Investering?

– All tiden, svetten og tårene det tok å få What’s Brewing på beina.

Hvem mener du bør få Stavangerprisen for beste arrangement? Stem på dine favoritter her.


Se også de nominerte til Osloprisen,  Trondheimprisen og Bergenprisen.

X