Unnskyld meg min hjerne: Premiere på ny låt fra Hkon og Sturle Kvilekval (Fjorden Baby!)

Nytt samarbeid fra NMG/G-huset.

b
a

Det er ikke mye vi har lyst til å skryte av i Bergen generelt (spesielt ikke ruspolitikken), men kultur- og musikkmiljøet er det vanskelig å klage på, og det aller siste som har landet i innboksen vår fra den kanten er en ny låt med Sturle Kvilekval fra Fjorden Baby!, produsert av Hkon (Jonas V, Petter Beyer).

Låtskriver Sturle Kvilekval har allerede skrevet noen av de beste låtene i norsk musikkhistorie ((Bonus til deg som tviler på om denne påstanden er sann: )), og samarbeidet med produsent Hkon har resultert i nok en låt som du enten kommer til å elske, eller bli litt brydd av. Låten er tydelig insipirert av en bergensk outsider-tradisjon – fra Zimmermann((Fun fact: Razika har hentet navnet til sitt nye album fra denne låten:)) til Store P. Videoen er laget med klipp fra filmen Carl Gustav, gjengen og Parkeringsbandittene, som ble spilt inn i Fyllingsdalen der Hkon har vokst opp. (())

Kollektivet NMG/G-huset forteller at dette er den første i rekken av mange samarbeidslåter de skal gi ut sammen med artistene som bor i det store huset, i løpet av 2015.

Til neste år håper vi debatten før SPLMN handler om at det er en skandale at Sturle Kvilekval ennå ikke har vært nominert til årets tekstforfatter:

hentet g’en nedpå senteret
røykte det bak skolen

vi ble så fjerne

unnskyld meg, min hjerne

de sa vil du bli hjerneskadet
eg sa, baby eg vil gjerne bli skadet

no e eg skadet

uansett ka du sier eg har hørt det før

uansett kor du har vært

eg har vært her før!

Snurr premiere: