NATT&DAGs store venneutgave ute nå!

NATT&DAGs vennespesial er lansert! Sjekk ditt lokale hjørne/utested/café/bra sted for et eksemplar.

b
a

Januarutgaven byr på blant annet et større intervju med fotograf og billedkunstner Torbjørn Rødland; samtaler mellom Leo Ajkic, Vågard Unstad og seks andre BFFs om vennskap; en oversikt over 2015s artister å holde øye med, og Smil&Gift-intervju med den kontroversielle islamkritikeren Hege Storhaug.

Det blir ingen ordinær NATT&DAG-slippfest for denne utgaven, men vi dobler festen og feirer oss selv og dere med Årets Beste-fester i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim i slutten av januar. I mellomtiden kan du blant annet lese dette i vår ferske januarutgave:

DUM, DUMMERE, DYPERE

Fotograf og billedkunstner Torbjørn Rødland åpner utstillinger både på Henie Onstad Kunstsenter og STANDARD (OSLO) i januar, og vi har snakket med L.A.-baserte Rødland om å finne noe verdifullt der ingen leter – i vitser, myter og slitne klassikere. Og litt om Paris Hilton.

VENNER FOR LIVET

Du tar bestevennen din for gitt, men hvem er det som alltid er der? Som er stolt når du får pult eller gjør fremgang? Som er like rar som deg og misliker akkurat de samme menneskene? Det er tjommien din, det. Leo Ajkic & Vågard Unstad, Torgny Amdam & Emil Trier, Kaveh Kholardi & Arshad Maimouini og Marie Amdam & Maria Råkil snakker om vennskap generelt og spesifikt. «Vennskap er på en måte jævlig trivielt, men samtidig totalt overveldende. Det er noe hverdagslig, men hvis man graver i det er det profound shit,» sier Torgny Amdam.

HVEM SKAL DU HOLDE ØYE MED I 2015?

NATT&DAGs musikkredaksjon plukker ut en bråte med artister man burde følge med argusøyne i året som kommer.

OPP MED HODET, KAYA

Den toneangivende plateselskapsfamilien Beggars Group har tatt norske Kaya Wilkins under vingen, som i intervju sier at  «Alt føles som en eneste lang Alf Prøysen-vise for tiden; det er så mye blanke ark og fargestifter at jeg nesten dævver».

FILMENS MOZART

Vi intervjuer Xavier Dolan, som i en alder av 25 år har stablet en hel filmografi på beina, og i vinter er den kritikerroste kanadieren aktuell på norske kinoer med Cannes-vinneren Mamma.

STRØMBRUDD

Er det tilfeldig at de internasjonale rettighetshavergigantene bestemte seg for å ta rotta på Pirate Bay akkurat da infrastrukturen for det nye internasjonaliserte, streamingbaserte TV-markedet var ferdig utbygger?

SMIL&GIFT MØTER HEGE STORHAUG

Hun er blitt beskyldt for å klå på innvandrerjenter og mener Thomas
 Hylland Eriksen bør kastes bak lås og slå. Vi har møtt islamskepsisens 
mest lidenskapelige frontkjemper, Hege Storhaug.