Kids Love Bass om Oslo: – Jævla mange dj-er, få igjen på dansegulvet

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets scenekunst her.

Vinn billetter til Årets Beste Fest (Osloprisen etterfest) her! 

Hvorfor er Kids Love Bass nominert til årets klubbkonsept?

– Fordi vi har holdt det gående i fem år med ting litt på siden av det som ellers har blitt gjort i en – hvertfall tidligere – house og disco-dominert hovedstad, samtidig som vi har trukket en parallell og holdt oss relevante for resten av byens enorme klubbmiljø. Fordi vi driter i hva som er «in» ifølge RA den måneden, og vi ikke er redd for å blande sjangere. Og fordi vi er jevla glad i å klubbe selv. Det hjelper skal man drive med dette.

Hva preger utelivs-Oslo etter deres mening?

– Jævla mange djer, få interesserte folk igjen til å nyte utfordrende musikk på dansegulvet, alle vil være i boothen. Så man blir stuck med de som requester «noe man kan danse til» og «noe som er litt mer *gestikulering*». Mye bra allnightere og narch da.

Hva er det folk flest ikke vet om å drive et klubbkonsept?

– Timing. Timing er det aller viktigste, og nesten umulig å perfeksjonere. Du kan ha den kuleste booking-ideen i hele verden, men hvis du ikke får naila det til riktig tidspunkt, kan det fort gå skeis. Der er det veldig mange faktorer å ta hensyn til. Lærer stadig nye ting på den fronten.

Vi har også nominert Frædag og Full Pupp i samme kategori. Hvem av de andre burde ikke vært nominert?

Begge to. Frædag har vel ikke hatt en eneste booking i hele år, og Full Pung trekker jo bare middelaldrende karer med hentesveis som digger pro wrestling og vintage multiband kompressorer.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets klubbkonsept, og hvorfor?

– Kaman, han som har den beste klubben og mest streetcred på Jaeger.

Hvem har imponert dere mest i 2014?

– Skankin Earls Snapchat game. En haug med flotte releases fra labels som Apron, UTTU, DABJ, Creme Organization, Mr Saturday Night, Leisure System, Hyperdub, Houndstooth, bare for å nevne noen. Må også påpeke at det har vært et veldig fint år for elektroniske langspillere. Flotte album fra folk som Joey Anderson, Legowelt, Moiré, Lee Gamble, Andy Stott, Leon Vynehall og Vessel er et pluss i boka.

Og hvem bør skjerpe seg i 2015?

– Norske politikere og de forferdelig utdaterte lovene og den trangsynte kulturforståelsen de forkynner.

Har dere noen gang hatt en real kølle på dansegulvet?

– Hmm. Joa, dildoen til Daniel pleier å gjøre en cameo hver halloween når han er i Rick James-kostymet. Men det er jo i grunn en fake kølle.

Du har vært flink i 2014. Hva skal dere gjøre i 2015?

– Overleve.

Hvordan kan Oslo bli en bedre by?

– Hvis folk begynner å vente med å gå på bussen til folk har gått av, steller seg til høyre i rulletrapper og ikke lager én kø-rekke på supern når det er to kasser i drift fordi de ikke tør å gamble på hvilken side som er raskest, da tror jeg vi kommer jævlig langt. På tide å trosse de norske bondegenene å innse at vi er blitt en by og ta litt hensyn til folk. Disclaimer: One love.

Hva var årets beste…

…Fest?

–Hyperdub lablel night under Sonar (RIP DJ Rashad), med påfølgende narch i Serato sin leilighet i regi av Nick Hook. Og må nesten skryte av kvelden vi hadde med DJ Q på BLÅ i våres, det var crazy bra. Shout out til J-Walley Murdah Click!

…Låt?

– O.T. Genasis – CoCo. (Apropos: lagde min først meme her om dagen, stolt :D)

…Måltid?

– Ouff det blir vanskelig, vi elsker mat. AG i Stockholm, Lolita i Barca, Sweet Chick i NYC, Bar Tartine i SF og Bare På 13 i Bergen (we so international) er alle verdt å nevne. Men, må slå et slag for Dinner By Heston i London, verdens saftigste andbryst og triple cooked fries. NOM! Og lammeskank-tacoene jeg lagde med Philip og Sindre her om dagen var søren ikke langt unna heller (matlagings-selvskryt, ladies holler @ me;).

…Lesning?

– Tinder på dass.

…Investering?

– Drumcomputer MFB-522, Levon Vincent reissues på Novel Sound/Deconstruct og 3 par Nike SB Janoski Max. Og jo, logg inn-info til Viaplay for å se Paradise Hotel Sverige uten å bli avbrutt av reklame $$$.

Til slutt, et aldri så lite dj-lemma til drøfting: Enten gulvet fullt av folk som kun danser utdrag fra Gangnam style og The Fox og Fugledansen, eller dansegulv med folk som bare vagger i stedet for å danse?

– Er DETTE virkelig det drøyeste dere kom på? Tynt asså, her føler jeg det er så opplagt at det gidder jeg ikke å svare på en gang. Dette er et dilemma: Ville du hatt kjæresten din sin kropp og moren/faren din sin hjerne/personlighet inni, eller moren/faren din sin kropp med kjærestens hjerne inni? Den stjal jeg fra Paradise btw.

Hvem mener du bør få Osloprisen for årets beste scenekunst? Stem på din favoritt her.

Se også: Vinnerne av Bergenprisen, Trondheimprisen og Stavangerprisen.

osloprisen2014

X