Ingeborg Selnes: – Nesten litt trist å være nominert

Ingeborg Selnes mener det bare skulle mangle at noen legger til rette for at sykehjemsbeboere skal kunne ta seg en utepils og oppleve kultur. Fortjener hun Osloprisen for Årets navn?

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets navn her.

Hvorfor har vi nominert deg?

– Å være nominert til pris for at man legger til rette for at sykehjemsbeboere skal kunne ta seg en utepils, få oppleve kultur og oppleve hverdagen litt mindre institusjonspreget, er nesten litt trist. Vi tenker alt for ofte på de eldre som en egen gruppe mennesker, og som vi ikke omgås.  Det er de unge, det raske og det nye vi hyller og verdsetter i samfunnet vårt. Jeg er veldig, veldig glad for at NATT&DAG har valgt å nominere Paulus og viser at det kan være kult å jobbe i en lavstaus-bransje med flest negative medieomtaler.

Hvem takker du for at du er kommet dit du er i dag?

– Min kollega Geir Hansen, som har lært meg det jeg vet om eldreomsorg. de fantastiske innehaverne av kafé Liebling som tør å satse på kafedrift og Biergarten inne på et sykehjem og som trykker på de helt riktige knappene, og kollegene mine som aksepterer babyvræl og haner som galer midt på natten, samtidig som de skal gjøre den siste tiden til et menneske så god som mulig.

Hva er ditt beste minne fra 2014?

– Å bli gift.

Hva er det beste og det verste med Oslo?

– Det beste med Oslo er mangfoldet. Det verste er oppsummert i serien «Lukket visning».

Og hvordan kan Oslo bli en bedre by?

– Vi kan nok alle bry oss litt mer

Hva er det folk flest ikke vet om deg?

– Føler jeg har brukt opp mitt viktigste bidrag, -nemlig at jeg er nordnorsk mester i kulestøt, så da får jeg kanskje røpe at jeg har komponert musikk til Joddski-plata?

Vi har også nominert Ben Sand og Misgina Ghebremeskel i samme kategori som deg.  Hvem av de andre burde ikke vært nominert?

– Har hørt at Ben Sand er av den ekstremt joviale typen som kjenner alle. Han har også mange flere instagram-venner enn jeg, så det er kanskje ikke et godt utgangspunkt å være nominert i samme kategori som ham.

Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets navn i Oslo, og hvorfor?

– De to jentene i bedriften «sykepleie på hjul». De er få, men gir nødvendig hjelp til veldig, veldig mange.

Hvem har imponert deg mest i 2014?

– Jeg ble imponert over nabolaget vårt på Abildsø som, etter flere trafikkulykker, demonstrerte ved å lage gatefest i en av Oslos mest trafikkerte gater; Bord og blomster, mat og ballonger langs hele Enebakkveien.  Det hjalp, flere nye fartsdumper og farten er senket. Heia lokalt engasjement!

Og hvem bør skjerpe seg i 2015?

– Foreldre som mener det er skolens ansvar å sette grenser for hvor mange skift med ballkjoler døtrene får lov å ha med på juleball, og hvor store russebussene kan være. Generelt foreldre, som sørger for at lærere i dag er nødt til å være sosialarbeidere, psykologer, oppdragere og familieterapeuter.

 Hva var årets beste…

…Fest?

 – Vært på mange bra bryllupsfester i år. Vår egen, blant annet.

…Låt?

 – SOAK med B a noBody

 …Måltid?

 – Østers på Maison Premiere, NY

Til sist: Et aldri så lite Osl-O-lemma til drøfting: Aldri forlate Oslo igjen eller forlate Oslo, men få helt ny vennegjeng hver gang du kommer tilbake. 

– Jeg er glad i vennene mine og ville ikke bytta dem ut.

Hvem mener du bør få Osloprisen for Årets navn? Stem på dine favoritter her.

Se også de nominerte til Bergenprisen, Trondheimprisen og Stavangerprisen.

osloprisen2014