Espen Yung Svendsen: – Vi mangler bare KFC, Taco Bell og et Grandiosa-utsalg

Tou Scene er nominert til Stavangerprisen for årets beste klubbkonsept. Espen Young Svendsen synes klubb-Stavanger kommer seg, men er skeptisk til matmetropolen. Fortjener de prisen?

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets klubbkonsept her.

Hva er ditt beste klubb-minne fra årets som gikk?

– Har blitt familiefar og en tøffelhelt, så har ikke fått opplevd så mange klubber som andre år. Men da André Bratten spilte opp til dans under Numusic 2014 sitter friskt i minne.

Hvorfor tror du vi har nominert Tou scene?

– Først og fremst har Tou Scene de perfekte klubbing-fasilitetene. Et gammelt øl-bryggeri helt tilbake fra 1800-tallet, med industrielle vegger og rør i takene, som skaper en perfekt og internasjonal ramme rundt undergrunnsklubber som dette. I tillegg satset vi på noe nytt og med mange store internasjonale navn, som kanskje ikke har samme «standing» i Norge. Kvelden med blant annet ODESZA, Slow Magic og Lindsay Lowend trakk fullt hus og billettkjøpere fra Alta, Trondheim, Bergen, Oslo og Kristiansand.

Vi har også nominert FALD (Fuck art, let’s dance) og Uauthorized i samme kategori. Hvem av de andre burde ikke vært nominert?

– Her får dere iallfall ikke noen intriger fra min kant. Begge fortjener å være nominert. Jeg drev selv FALD i 2013, og den jobben som er gjort der også etter jeg dro, er veldig bra. Unauthorized er en gjeng ildsjeler som har opparbeidet et konsept som er viktig for denne byen.

 Hvem har vi glemt? Hvem BURDE vært nominert til årets klubbkonsept, og hvorfor?

– Nominasjonene er fine. Stavanger er ikke kjent for å ha hundrevis av klubbing-konsept i løpet av et år, så jeg kommer ikke på noen enn så lenge.

Dere har vært flinke i 2014. Hva skal dere gjøre i 2015?

– Vi har store planer for 2015, men få ting jeg kan avsløre. Vi skal være litt mindre ‘flinke’ og litt frekkere. Vi ønsker å trekke store internasjonale navn til byen for å fullføre visjonene om at Stavanger faktisk kan være en ok by å oppsøke klubbing i.

Hvem har imponert deg mest i 2014?

– Hvor skal jeg starte. I Stavanger må jeg fremheve Nuart sitt Ocean Art prosjekt. Det var definitivt noe av det største for Stavanger-kulturen i 2014. Ellers kan jeg ikke glemme de fine folka i Slutface, Fryds og det knallharde arbeidet til Izabell.

Hvem bør skjerpe seg i 2015?

– Folk med for jævlige særskrivingsfeil (mao «orddeling») på sosiale medier. Ingenting irriterer mer. Generelt sett bør folk lære seg å skrive, før de kommer med sterke meninger.

Hva er det beste og det verste med Stavanger?

– Det beste må være Østre bydel og dens utvikling. Verste må være å gå ned til Torget i byen, hvor de gigantiske take away-brandene står side om side. Burger King har utvidet, Starbucks dukker snart opp, Egon serverer ‘kvalitetsmat’ og Dolly Dimple’s har utsikt mot sjøen. Nå manger vi kun Taco Bell, KFC og et Grandiosa-utsalg, så får Torget den sjarmen og identiteten en metropol verdig. Godt at det finnes et par gode alternativer igjen, som Fish & Cow, som fremdeles gjør at det er et snev av stolthet.

Hvordan håper du Stavanger har forandret seg om 20 år?

– At Stavanger blir mer åpen for nye ting. Det omhandler alt fra unge mennesker som i dag nesten utelukkende tenker utdannelse innen olje på grunn av arbeidssikkerhet og økonomi. Det at store biler ikke nødvendigvis betyr bedre biler. At det å støtte opp om også undergrunnskulturen i Stavanger er det som skaper identitet for byen og tiltrekker seg oppmerksomhet fra utlandet.

Hva mener du var årets beste…

…fest? 

– FALD og Lindstrøm samme kveld som Spellemannprisen ble utdelt i Stavanger. Når store deler av artistene under Spellemannprisen tok turen bort til klubbing i stedet for å henge på etterfesten.

…låt? 

– Emilie Nicolas – Nobody Knows. Er så gjennomført deilig låt at få ting blir finere.

…måltid? 

– De hjemmelaga thai-rettene og pinnekjøtt på julaften.

…lesning? 

– Tullete kommentarer på sosiale medier. Irriterer, men på samme tid er det en fin indikasjon på hvordan det står til med vårt kongerike.

…kjøp?

– Ny iPhone, fordi det var nødvendig.

Til sist: Et aldri så lite klubb-O-lemma til drøfting: Enten halvtomt dansegulv med helt rå dansere, eller stappa dansegulv med folk som bare vagger i stedet for å danse?

– Stappa dansegulv. Er det fullt blir det god bevegelse i rommet, uansett.

Hvem mener du bør få Stavangerprisen for beste ? Stem på dine favoritter her.

Se også de nominerte til Osloprisen,  Trondheimprisen og Bergenprisen.