Fire i forbifarten og én Jan Eggum kårer det beste og verste fra TIFF

Hva er de beste og dårligste filmopplevelsene under TIFF? Vi har forhørt oss blant festivalfolket.

b
a

Hans Olav Aarvik, student

IMG_6181

Beste filmopplevelse
– Kanskje Master of the Universe, fordi tematikken er veldig spennende. Den krever kanskje at man engasjerer seg litt ekstra, men jeg er en veldig engasjert person, så den funket veldig bra for meg.

Dårligste filmopplevelse
– En av de kunstfilmene som heter Leave it in the Water (i kunstfilmprogrammet Beyond Horizons, journ.anm.). Utrolig moraliserende, og den har veldig dårlige kilder. Det er nesten propaganda.

Beste festivalminne
– Ligge i senga.

 

Jan Eggum, festivalveteran (spiller litt musikk også)

IMG_6168

Beste filmopplevelse
– Nå har jeg bare sett tre. En kinesisk som jeg ikke husker navnet på og Li’L Quinquin, som er morsom og tragisk hele tiden. Han bruker jo lang tid, han Bruno Dumont, men det liker jeg. Jeg så også Drone nå, som jeg synes innfridde. I disse dager med mye snakk om Charlie Hebdo og hva som har skjedd, så er det fint å se noe kritisk om USA også.

Dårligste filmopplevelse
– Det har jeg til gode å se, hehe.

Beste festivalminne
– Det er Li’L Quinquin. Overraskende av Dumont å komme med en morsom film, at han klarte å få til det. Det er ikke alltid man klarer å overgå seg sjøl.

– Tromsø er jo ellers et perfekt sted for meg, som ikke liker Hollywood-filmer. Jeg har vært her 20 av de 25 årene filmfestivalen har eksistert, og liker godt denne festivalfølelsen.

 

Tuva Ørbeck Sørheim, styreleder i Arthaus

IMG_6173

Beste filopplevelse
– Det er Red Army. Men jeg har sett så mange filmer på tidligere festivaler som vises her, så jeg venter fortsatt på den store overraskelsen. Men jeg er optimist.

Dårligste filmopplevelse
– Jeg likte ikke Black Coal, Thin Ice. Det må jeg innrømme: Jeg måtte gå etter en time. Da er det morsommere å dra på Perez og drikke cava.

Beste festivalminne
– Jeg er veldig fornøyd med Arthaus-festen vi holdt på Bastard. Det tok bare et kvarter, og så var dansegulvet fullt.

 

Martin Øfsti, student

IMG_6184

Beste filmopplevelse
True Stories. Den er veldig underholdende, flira godt av den.

Dårligste filmopplevelse
– Jeg tror det er Our Metropolis. Veldig rotete, oppstykket. Doku, men litt for rotete, synes jeg.

Beste festivalminne
– Å jobbe som frivillig. Det er mitt første år som frivillig her, og det har vært veldig positivt. Veldig mange hyggelige folk her.

 

Cecilia Gustavsen, yppersteprest i Tønsberg Filmklubb

IMG_6176

Beste filmopplevelse

The Fool. Det er en veldig samfunnskritisk film om russisk korrupsjon. Det er en veldig troverdig handling og kjempegode skuespillere, et sosialt spark i ræva til Russlands styresett. Da jeg leste om Leviatan hørtes det veldig likt ut, men den har jeg ikke sett enda.

Dårligste filmopplevelse

The Snow White Murder Case. Den var veldig enkel, og plotet var veldig grunt. Litt utdatert tema. Tror ikke den blir huska om to år, akkurat.

Beste festivalminne

– Det beste er å komme inn i salen på den første filmen, den følelsen av at «nå er det festival», og du ser de mange menneskene som fyller salen.