Ukas High Five: Morten Ramm lanserer nytt humornettsted

Morten Ramm skal finne den nye, smale humoren på sitt nye nettsted, og lover 50.000 til den som lager «Norges beste sketsj».

b
a

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

I dag: Morten Ramm
Hvem: Best kjent for mannen bak «Ramm-pasningen» på bronsjelaget til Flint Tønsberg, men også som profilert komiker og gladgutt.
Hvorfor? Åpner torsdag humornettsiden humornieu.no sammen med tidligere TVNorge-fjes og #hvaerdet-profil Bjørn Asgeirsson.

Morten Ramm skal fremme ny, smal humor med den nye nettsiden Humornieu. Skal virkelig mannen som er blitt kalt «the king of slapstick comedy», står bak folkekjære karakterer som DJ Dan og som fylte Spektrum til randen søke seg frem til den nye, smale humorvinen? Og hvordan?

Kanskje vil onde tunger i onde munner i onde hoder som rister megetsigende fra side til side rynke på nesen, men idéen er god: Ifølge Ramm og Asgeirsson er poenget at det skal være en tumleplass for morsomme folk, nye som gamle, og at hvem som helst skal kunne sende inn sketsjeideer eller videoer.

Ramm mener det er en måte å forbedre og beholde humoren i idéen:

– Når man har jobbet i TV-programmer og lignende hvor man har en redaksjon, er det er ofte en lang vei fra din idé til TV: sketsjen skal innom flere steder, skribenter, produksjonselskap og sensur på hva som skal bli vist, og da er det ofte humoren i bunn, din egen humor, blir borte på veien. Vi vil vise frem folk som er bra, og de som bidrar skal få lov til å vise frem sin egen humor. Flere skal frem!

Humornieu.no åpner latterdørene i dag. Blir det lanseringsfest på Latter og spot i soafen til Else?

– Vi er i startfasen, så vi tar det litt pø om pø, men i morgen legger vi ut flere videoer og litt annet på nettsiden, blant annet en hjelp for bedrifter som sliter med å finne et passende navn, hvor de i tillegg til navn får en logo og kopp. En nybegynnerpakke! Vi starter også konkurransen «Norges beste sketsj», hvor alle kan være med, i alle sjangre og med alle virkemidler – GoPro-kamera, mobilkamera, dubbing av en tegneserie – og man kan vinne 50 000 kroner. Førstepremien er enn så lenge finansiert av min hverdagsøkonomi. Barnematen til unga.

Du starter siden sammen med Bjørn Asgeirsson, en delvis skjult humorprins på diverse #some-sider de siste årene. Får vi se mer av ham, eller er du ansikt utad?

– I starten har jeg lagd mange av av innslagene, men det er også flere ting. Blant annet har Bjørn laget en #hvaerdet-serie, og Vegar Tryggeseid har laget et slags sportshjørne (og OnklP har laget Hotell Cæsar-rap, red. anm). Det blir litt overvekt av meg, men sånn er det når man har dytta trynet sitt frem i flere år, da blir det naturlig. Så jeg tar en for laget og er gallionsfigur, og regner med at crewet kommer på når vi er oppe i 20 knop. Tryggeseid og jeg ligner jo for så vidt litt i utseende, men er ganske forskjellig humormessig.

Noen kan tenke at det kan være skremmende å sende inn sketsjeforslag til Morten «DJ Dan» Ramm?

– Folk må ikke være redde for å melde seg på eller sende mail. Hvis ideen er dårlig, sier vi at det er dårlig, og så kan vi finne ut av noe. Det er rom for både bra og dårlig humor på Humornieu. Man må lage dårlig humor for å vite at noe er bra.

Men dere håper vel først og fremst å finne frem til god humor?

– Joda. Hvis ikke ringer vi Dagfinn Norbø og ber ham fortelle oss hva som er bra!

Lykke til. Til sist: Du kaller deg @rammnieu på Instagram, og nettstedet heter humornieu.no. Er det riktig å uttale det på fransk manér, og hvorfor -nieu?

– Riktig uttale! Lillebroren min og jeg har holdt på med det der i noen år, for vi tenkte at ungdommen ville gå vekk fra engelsk slang og over mot det franske, siden folk var mer frankofile enn anglofile. Vi har holdt på med det der i seks-syv år. Har ikke slått helt an ennå.

Vil humornieu.no slå an og bli un succès? Se noen utvalgte videoer fra hjemmesiden her.