Twerk of art: Miley Cyrus debuterer som kunstner under Art Basel i Miami

22-åringens psyko-psykedeliske skulpturer er «sterkt inspirert av bortgangen til hunden Floyd».

b
a

Nå står ikke kunstverden til påske! Under den årlige tilstelningen Art Basel i Miami fikk mange høykulturelle fintfolk boblevannet i vranghalsen da Miley Cyrus lanserte sin visual artist-karriere (!) på Raleigh Hotel i går kveld. Med hjelp fra den tidligere Museum of Contemporary Art i Los Angeles-direktøren og kuratøren Jeffrey Deitch viste Miley fram sine psyko-psykedeliske skulpturer, laget av gjenstander fansen hennes har kastet på scenen gjennom årenes løp.

Fortsetter under.

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 18.46.18 Skjermbilde 2014-12-04 kl. 18.45.48

Jamfør en prat med artnet i anledning årets Art Basel Miami går entusiastiske Deitch genuint god for artisten Miley:

– Hun er «the real deal». Dette er sørstats-outsiderkunst, ikke ulikt Mike Kelley. Det er verdt å merke seg at vi her snakker om en artist som vet å uttrykke sine visjoner gjennom flere kanaler, både musikk, mote, teater og nå også kunst.

Dazed skriver at Miley fulgte opp showet med en minikonsert sammen med Flaming Lips-frontmann Wayne Coyne, hvor hun blant annet framførte en sang skrevet etter at katten til en god venn snakket til henne i en drøm. 22-åringen fortalte den sikksakksmilende forsamlingen at hysteriet som oppstod etter MTV Awards-opptredenen med Robin Thicke, samt bortgangen av hunden hennes Floyd (på 1. april av alle dager) skal ha vært årsaken til at hun nå kan føre til «visual artist» på CV’en.

– Dette året har utfordret meg konstant, og derfor begynte jeg å lage kunst. 

Og alle bare:

Skjermbilde 2014-12-04 kl. 19.23.01