Sondre Lerche-julekalender: Slipper en ny remix fra Please hver fredag

Sondre Lerche gir Sondre Lerche-fansen det de vil ha: Sondre Lerche. Hver fredag, frem til jul.

b
a

Lei av julekalendere allerede? Kanskje det blir litt mye med en liten greie HVER dag? Hva med én litt større greie hver fredag? Måtehold, adekvat belønning og forventning er tross alt tre av de fire adventsstakene i visse utbrytergrupper av Human-etisk forbund. Sondre Lerche vet selvsagt det, og nå kommer det ukentlig en ny remix fra sistealbumet Please.

Adventskalender! Fortell.

– Please-låtene viser seg å vœre ganske remix-vennlige, og jeg har mange flinke venner som har hatt lyst å fucke med sporene, så jeg tenkte vi kunne dele en remix hver fredag frem til jul. En slags latmanns julekalender med bare tre luker, men likevel, låtene kan du jo lukke opp så mange ganger du bare vil. Tidligere i sommer hadde vi en Bad Law remix-konkurranse, og de ti beste ligger ute på Soundclouden min. Her kommer altså en til, av Nashville-bandet Wild Cub, som er venner av meg, og veldig i skuddet om dagen. Neste uke kommer det en nydelig Stockhaus-remix av Legends.

Hvordan er det å være stor i Indonesia? Hvor STOR er du egentlig der borte?

– Hah – du, det er et merkelig sted å spille, for det fins ingen parametere eller sammenligningsgrunnlag til den verden jeg lever i. Og det er en voldsom kulturforskjell. Mange lost in translation-øyeblikk. Jeg har en ganske stor, uoversiktlig fanskare der, men ikke større enn Kings of Convenience. Ingen slår KOC i sørøst Asia. 

Vi har nominert Real Ones, Kakkmaddafakka og Chain Wallet til Årets beste konsert i Bergen dette året; band med henholdsvis 20, 10 og 1 år som band. Du ligger vel midt mellom de to førstnevnte med dine snart 15 år siden debuten. Vi kalte deg «verdens yngste gamle mann» i et intervju fra 2007, og remixer er jo ganske «ungdommelige» greier, så: Fornøyd med det kallenavnet, eller vil du helst være ung og frisk/gammel og moden? 

– Tanken om at remixer er en ungdommelig greie er jo veldig gamlis, da. Litt ala når du ser filmer fra ca 2001 og de har malplassert en DJ i det kule rockebandet som opptrer, sånn bare for å vise at de følger med i tiden. Jeg var en veldig voksen ungdom, nå er jeg nok en ganske ungdommelig voksen. Jeg vet ikke hva som er verst.

Hvis du MÅTTE synge en versjon av «Fairytale in New York» sammen med en norsk artist, hvem ville du hatt med deg? Du kan velge mellom Bjørn Eidsvåg, Maria Arredondo, Bjarte Hjelmeland eller en selvvalgt artist.

– For et grusomt scenario. Jeg lover å aldri gjøre dette. Ikke en gang om Karin Krogh hadde spurt meg. 

I samme intervju fra 2007 snakket vi med deg om blant annet Myspace-en din og MSN. Denne gangen om remixer! Tiden går. Hva skal vi snakke om neste gang?

– En utstilling av intime Snapchat-bilder som jeg kanskje har sendt en gang og som har kommet på avveie, men nå er samlet, forstørret opp og vises som digitalt lysbildesshow på en tom hvit vegg på Whitney museet i New York. 

I mellomtiden anbefaler remixen under, og NATT&DAGs anmeldelse av Sondre Lerches Please: Arbeider seg fremover ved å se seg tilbake, og resultatet er skjellsettende.