Robocoprah Winfrey? Gorbatjorven?

Hva har Quentin Tarantina Turner, Yoko Bono, Buffalo Bill Gates, Robocoprah Winfrey og Gorbatjorven til felles? Fjeset!

b
a

Det er svenske art directors/graphic designers som eier Internett, er det ikke? Til en viss utstrekning er det vel de som klekker ut det vi klikker på, der de sitter kledelig rufsete foran en ombygd iMac fra tidlig 2000-tall, som det siste faste holdepunktet i den svenske kaosstaten. Regjeringen faller. Astrid Lindgren er død. Ingen ANER hva som feiler Zlatan! Svenskekongen … vel, han forblir uforanderlig svenskekongen.

Men de svenske AD/GD-ene jobber utrettelig videre, med skoj, tant og fjas. Kalle Mattsson har gjort sin skjerv i det siste, og bidratt med mashup-tumblren Buffalo Bill Gates, hvor han setter sammen to navn og to fjes. Latterlig enkelt!

Karlsson lagde den første kollasjen for fem år siden. I sommer gjorde et uventet fravær av internett gjorde at han fant igjen kollasjen – det trehodede mashup-monsteret  George Michael Jackson Pollock – i en av mappene på dataen, og resten er, som man sier, svensk mashup-historie.

NATT&DAG stilte ham tre enkle spørsmål, men han valgte bare å svare på to av de.

Uavhengig av navn som passer sammen: Hvilke to mennesker ville du helst satt sammen?

– Meg og min tjei.

Nyvalg i Sverige! Å näj! Hvis du måtte velge: Dra på en ukes ferie til Marbella med Jon Skolmen eller tilbringe 24 timer på en selskapsbåt med Stig-Helmer?

– Jeg vil helst henge med Jon Skolmen på Marbella, siden man kan drikke sprit med ham, og da blir det som regel toppen.

Forslag til norske mashups?

Dette valgte Mattsson å ikke svare på. Et fiffig pek til de tosidige mashupene eller adelig, svensk overlegenhet? Et forslag fra NATT&DAG: Stefan Lôfvendala Kirsebom. Rull kollasj.

bill1 bill2 bill3 bill4 bill5 bill6
gandalf george michael gorbatjorven tarantina yoko bono