Video: Tyske nynazister lurt til å samle inn penger for antinazister

Den tyske landsbyen Wunsiedel har i årevis vært plaget at nynazister, som hvert år arrangerer en marsj gjennom byen. I tusentall masjerer de svartkledd gjennom gatene før de samles til en høytidelighet ved kirkegården, som inntil 2011 huset graven til Rudolf Hess. I år ble imidlertid holocaust til lolocaust. Byens innbyggere hadde nemlig, ved hjelp av antirasistorganisasjonen EXIT, på forhånd alliert seg med lokale bedrifter om kampanjen "Rechts gegen Rechts", eller høyreekstremister mot høyreekstremister. For hver meter nazistene tilbakela, donerte bedriftene penger til bekjempelse av høyreekstremisme. Nynazistene ble gjort oppmerksom på kampanjen straks de entret byen, og måtte dermed enten […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.