Video: Tyske nynazister lurt til å samle inn penger for antinazister

Den som ler av en nazist, ler best.

b
a

Den tyske landsbyen Wunsiedel har i årevis vært plaget at nynazister, som hvert år arrangerer en marsj gjennom byen. I tusentall masjerer de svartkledd gjennom gatene før de samles til en høytidelighet ved kirkegården, som inntil 2011 huset graven til Rudolf Hess.

I år ble imidlertid holocaust til lolocaust. Byens innbyggere hadde nemlig, ved hjelp av antirasistorganisasjonen EXIT, på forhånd alliert seg med lokale bedrifter om kampanjen «Rechts gegen Rechts», eller høyreekstremister mot høyreekstremister. For hver meter nazistene tilbakela, donerte bedriftene penger til bekjempelse av høyreekstremisme.

Nynazistene ble gjort oppmerksom på kampanjen straks de entret byen, og måtte dermed enten snu eller bidra til å samle inn penger til motarbeidelse av dem selv. Ved endt dag hadde kampanjen samlet inn 10 000 euro.

Nå gjenstår det å se om nazistene vil møte opp igjen neste år, eller bli hjemme for å unngå at folk Himmler med øynene. Kanskje vil de finne på et pek selv, for å si ”takk fascist!”.

Se video av marsjen her: