Tidsriktig å være trist? Javisst!

Den alt & alle-remiksende følsomhetsfyrsten Ryan Hemsworth slipper nytt album fullt av navn du neppe har hørt om.

b
a

Spør Yung Lean og Sad Boys, spør Drake, spør Spooky Black – det er få ting som er mer i rapvinden om dagen enn å være deppa. Og i så måte byr det seneste albumet fra kanadiske Ryan Hemsworth Alone For The First Time på et uhyre tidsriktig og passende soundtrack til din allerede emosjonelle høst: Melankolien glimrer med sitt nærvær på oppfølgeren til fjorårets solide Guilt Trips, som bød på samarbeid med hete Soundcloud-navn som Lofty305 og norskættede (!) Tinashe, og på Alone fortsetter 24-åringen å dyrke nostalgien i grenselandet mellom drømmende R&B, cloud rap og go’ gammeldags elektronika. Etter å ha remikset et bredt spekter av artister, fra Frank Ocean, Cat Power og Grimes til Lana Del Rey, Kanye West og tumblr-favorittene The 1975, er det få som kan beskylde Hemsworth for å ikke utfordre seg selv. Og med sin andre fullengder sjangersjonglerer han igjen smakfullt og stødig med en rekke uttrykk fritatt for klein bismak av påtatthet.

– Dette albumet er min personlige reaksjon på – eller mitt oppgjør med – stemningen i dagens rocke- og elektroniske musikkmiljø. Jeg har prøvd å jobbe i et annet tempo, og har slåss mot konvensjonelle formler og forventninger underveis, forteller den journalistutdannete produsenten i presseskrivet til albumet.

– Hele skapelsesprosessen har vært en rar tid for meg, og (videoen til singelen) «Snow In Newark» var et forsøk på å komme meg ut av klubben og prøve noe helt annerledes. En slags permisjon fra nødvendige onder, kan du si.

Fortsetter under videoen til Dawn Golden-gjestede «Snow In Newark».

Tross albumtittelen byr Alone For The First Time på en rekke gjesteartister, som Ryan for det meste har kommet i kontakt med via sitt www-aktive plateselskap Secret Songs. I tillegg til Mad Decent-signerte Golden skilter albumet med navn som the GTW & Little Cloud, Kotomi, Alex G, Doss og Lontalius. 

– Alle kan laste opp låter på Soundcloud idag, noe som for lengst har gjort utvalget der veldig utvannet. Så litt av jobben min er å sile ut de produsentene og artistene som faktisk kan komponere noe, sier Ryan til NOISEY.

RyanHemsworth

– Selv om det kan høres litt basic ut, så har dette albumet tillatt meg å lage akkurat den musikken jeg selv ønsker. Så mye av dagens klubbmusikk er formelbasert, og alle benytter seg av den samme teknologien og de samme lydene. Som på «Blemish» har jeg stretchet ut masse vokal som jeg har fått venner av meg til å synge inn, og brukt en av favorittlydene mine akkurat nå som er lyden av et nedpitchet gitarplekter som har fått folk til å spørre meg «Is that you burping?». Ting som høres seriøst ut for meg høres ut som en dårlig vits for andre. Det er et av de mest gøyale aspektene ved lyddesign og musikkproduksjon – folk hører helt forskjellige ting og tilegner lydene og låtene sin helt egen historie.

Vanskelighetsgrad 100000-bonuslek:

Norske Andre Bratten vs. kanadiske Ryan. Hvem er HEM?

RYANHEMSWORTHANDREBRATTENWHO

(Wow.)

Ryan Hemsworths Alone For The First Time er ute nå via Last Gang / Secret Songs. For mer sårbart øresnop sjekk ut Soundcloud. :( / </3