Skjærgård, skating og dårlige venner i skatebladet Danks første kortfilm

Se «Perry» her.

b
a

Dank er Norges eneste rendyrkede skateboardmagasin, og har – takket være stilrent design og mer voksent innhold enn hva som er typisk for sjangeren – skilt seg ut og fått oppmerksomhet internasjonalt. Deres første film er heller ikke noen typiske skatefilm. «Perry» er et bestillingsverk fra NOWNESS, videosatsningen til luksusmerket LVMH, altså sammenslåingen av motehuset Louis Vuitton og champagne- og cognac-produsenten Moët Hennessy. Ganske keegt opplegg, med andre ord.

– Vi hadde helt hang up på et bilde av en fyr som gjør en ollie i en naturlig quarterpipe i Stavern, samtidig hadde vi en idé om å gjøre noe som spiller litt på at Oslo er helt tomt om sommeren, sier redaktør Eirik Traavik om ideen til filmen.

Forespørselen lød ganske enkelt «noe som ikke var en vanlig skateboardfilm», eller som NOWNESS beskriver det på sine nettsider: «a new-wave skate film that reflects Traavik‘s desire to experiment with the rules of skateboard media».

Utover en idè om svaberg og sommertom by er «Perry» skrevet av Kasper Häggstrøm, som også har regissert, filmet og klippet.

– Vi hadde jobbet med Kasper før og vi visste at han er helt rå, sier Eirik.

– Da vi spurte om han kunne lage den, foreslo han å bruke hytta hans på Tjøme. Så vi tok utgangspunkt i en enkel film om skatetur dit og lagde et slags narrativ om kompisen ”Perry” som ble ekskludert.

Filmen er tonsatt av André Bratten.

“Perry” by Kasper Häggström – NOWNESS from NOWNESS on Vimeo.