– Sangene til Ne-Yo gir meg epileptiske anfall

R&B-sangerens stemme har lagt 26 år gamle Zoe Fennessys liv i ruiner.

b
a

På sin Stargate-produserte gjennombruddshit fra 2006 sang Shaffer «Ne-Yo» Smith at han var «So Sick of Love Songs». Denne uken skriver The Mirror om en britisk alenemor som har blitt «so sick of Ne-Yo songs» – bokstavelig talt. 26 år gamle Zoe Fennessy får nemlig epileptisk anfall hver gang hun hører Ne-Yos stemme, og må bruke headphones når hun er ute og shopper, sånn i tilfelle en av R&B-stjernens låter skulle dukke opp på anlegget i butikken. 

– Det er det samme overalt; Når jeg går inn i en butikk har jeg på meg hodetelefoner bare for å forsikre meg om at jeg ikke hører noe Ne-Yo. Hvis jeg handler på supermarkedet og de setter på en av sangene hans, må jeg skynde meg å sette på min egen musikk. 

Zoe har blitt diagnostisert med musicogenic seizures som trigges av Ne-Yos stemme. Det første anfallet kom etter Pitbull-samarbeidet «Give Me Everything» i 2011.

(Fortsetter under videoen til syndebukken.)

– Det tok meg en god stund før jeg skjønte at anfallene hadde en sammenheng med stemmen hans, og det var først da jeg hørte («Give Me Everything») for 15. gang at jeg skjønte tegninga. Legen min sa bare at det hele var absurd, og han hadde aldri hørt om noen lignende tilfeller før. Men, absurd som det måtte høres ut så sleit jeg på ekte og låta ble spilt overalt hvor jeg gikk på den tiden. 

Tidligere i sommer gjennomgikk Zoe en operasjon hvor legene fjernet deler av hjernen hennes hvor de mistenker at anfallene oppstår. Inngrepet har redusert symptomene, men alenemammaen er på ingen måte helt friskmeldt ennå.

– Folk synes sikkert dette er morsomt, og jeg er ikke helt fremmed for å le av det selv. Men (Ne-Yo) har ødelagt hverdagen min fullstendig. Hvis han noen gang slipper et julealbum kommer livet til å bli et sant mareritt. 

 

Les hele saken via FACT her