Modulær mandag: Analoghimmelsk dypdykk i Aphex Twins studio

Se private bilder fra Warp-legendens omfattende synthsamling og last ned eksklusivt låtmateriale via musikkhistoriens mest studionerdete intervju (ever).

b
a

Forrige uke publiserte bloggen Noyzelab første del av et intervju med Aphex Twin som fullt mulig er en av de mest dyptgående utstyrspratene vi har sett i nyere tid. I tillegg til at saken i sin helhet vil ta den mest skumbeleste sånn cirka to uker å brøyte igjennom, byr kosepraten på utallige innblikk i Aphex’ sjuke synthsamling. I dag droppet del 2 av intervjuet – igjen med nok tech-geeking til å gi enhver scrollende studionerd klam hånd på Mac-musa, altså.

Fortsetter under.

AphexTwinStudio

axel

digitimer+THE CLAP!

GEIGER2

(OMGear?)

Den eksentriske Warp-legenden er kjent for å finte både musikkmedia og fansen til høyre og venstre (eller panne dem L/R? lol) med motstridende utsagn og utrettelig selvmytespinning, noe som gjør det vanskelig å skille sannhetsklinten fra tullehveten når far en sjelden gang åpner munnen. Som for eksempel: Tidlig i Noyzelab-intervjuet sier 43-åringen at han ikke har barn, for så å by på en samling låter angivelig laget av hans seks år gamle sønn. (Hvorpå det uidentifiserte vidunderbarnets stolte far proklamerer stolt: «Han var bare fem år da han lagde dette, og han gjorde det helt uten hjelp fra meg. Mind boggling!».)

Sjekk ut låtene – enten signert Richard D. James junior eller evt barnløse senior – her:

Fortsetter under. 

Hva som egentlig er greia med denne produserende wünderkid’en til AFX vites altså ikke, men det omfattende intervjuet inneholder hvertfall rikelige mengder med eksklusiv godis for gamle & nye fans (muligens ekstra stas i disse dager ettersom de lærde strides om hvorvidt det ferske sjettealbumet Syro egentlig holder mål). I tillegg til utstyrspraten deler Aphex private bilder fra sitt studio, demoversjoner av tidligere utgitt materiale, samt mange titalls uutgitte låter og Soundcloud-snippets med ihugga eksperimentering med en Roland System 700 (mmmmodular<3).

BuchlaAphexTwin

foldface1

minipops arse end

Elsker du Aphex Twin, studioutstyr-geeking på skyhøyt nivå og har to-tre uker å slå ihjel? Les hele Dave Noyze’ intervju med den britiske ringreven her: 

– Del 1

– Del 2

NB: Stream eller last ned en raus bunke eksklusivt låtmateriale (deriblant en sjuk samling låter gjort med Buchla- og Serge-modularsynther) på Aphex Twins Soundcloud.