Johnny Rotten har brukt over 100.000 kroner på iPad-apps

Tilværelsen som pensjonert punker er tristere enn du tror.

b
a

I den tilsynelatende utømmelige kategorien «Gamle helter som skuffer» skal vi i dag til John Lydon. Tidligere Sex Pistols- og Public Image Ltd-vokalist (jada, de holder sikkert på fortsatt), nå smørselger, feilslått musikalstjerne og… app-avhengig.

I et ferskt intervju med The Telegraph avslører Lydon at han i løpet av de siste to årene har brukt over 100.000 kroner på apper til iPaden sin.

Skjermbilde 2014-11-20 kl. 2.28.31 PM

«Game of War» er gratis, mens «Real Racing» koster tre dollars. Lyndon har altså gått i den såkalte freemium-fella – at man ved hjelp av et tastetrykk betaler for å komme seg videre i spillet. Spillmodellen har kostet mengder av foreldre med ivrige barn verden over dyrt, og ført til at Apple har måttet betale 100 millioner dollar i erstatning til forbrukerombudet, i tillegg til å bedre informasjonen i appene.

Ja, ja, sånn er det vel å være gammel. Eller veldig ung. Eller gammel, men med en frarøvet barndom som nå oppleves gjennom iPad-spill. Huff. La oss mimre tilbake til en tid da mannen var mer opptatt av å være vrang mot talk show-verter enn «Real Racing».

PS: Johnny Rotten bruker imponerende mye penger på app, men han når fortsatt bare app-konge og basketballstjerne Shaquille O’Neal til anklene, som i følge seg selv bruker over tusen dollar i uka på apps.