Hvor bra danser du på en skala fra én til Omer Bhat-ti?

Hvis du er i bunnsjiktet kan du muligens skylde på denne ustilige diagnosen.

b
a

Er du en av dem som think you can dance? Eller driver du med sånn urnorsk konsertklapping på slag 1 og 3 istedenfor 2 og 4? Sjansene er da tilstede for at du lider av «beat-deafness». Det er McGill University og University of Montreal som har coinet denne usexy diagnosen, etter å ha undersøkt 34 frivillige, hvorav to av deltagerne sleit noe grasalt med å holde takten.

– Beat-døvhet vil si at man har problemer med å klappe, knipse eller nikke til et enkelt (rytmisk) mønster. Beat-døve mennesker sliter ekstra med å følge med på takten når lyden eller tempoet forandrer seg.

 

 

I lab’en ble de 34 frivillige først bedt om å klappe i takt med hverandre uten musikk, for så å skulle klappe i takt med en metronom som gradvis skiftet tempo. Det første gikk greit, forsøk #2 not so much.

– De beat-døve klarte fint å holde takten når de klappet uten lyd, på lik linje med de andre i kontrollgruppen. Men, da de ble bedt om å bevege seg i takt med beaten så vi et klart skille… Enkelte steder bommet de grovt. Dette indikerer klare feil i den biologiske rytmen hos de involverte.

Clap Clap

Så langt har kun en håndfull mennesker fått diagnosen «beat-deafness», så strengt tatt har du neppe noen unnskyldning for å ikke Move Like Jagger på Jaeger i kveld. (Mandagsklubben, vøtt.)

 

Mer via The Sydney Morning Herald her.