Hør Mark Ronson lure Mystikal ut av dvale på FESTLIGE «Feel Right»

Litt vel forutsigbart eller øyeblikkelig julebord-elsk?

b
a

Kunsten å servere overtydelige referanser til go’ gammeldags funk og soul på spiselig kommerst vis er kun et fåtalls av dagens plateprodusenter forunt. F. eks. Om’mas Keith får til, Pharrell Williams har peil, Salaam Remi treffer tidvis, også Mark Ronson, da. Slapbass og wah wah-gitar blir fort litt mehhhh, men Mark har for lengst bevist at han kan ty til både blåserrekke og breakbeats uten å gå helt Kappahl-reklame. Det Grammy-vinnende, sterkt Motown/Stax-refererende Amy Winehouse-albumet Back To Black i 2006 var som kjent den 39 år gamle britens Definitive gjennombrudd som produsent, og året etter ga Ronson ut sitt andre soloalbum Version, igjen stappfullt av vintage-vrier på nyklassikere som Britneys «Toxic» og Radioheads «Just».

Men, blir det litt VEL funky i lengden, kanskje? Med mindre du er på julebord med jobben, så er svaret for mange JA. Sammen med musikerne i The Dap Kings håndterer Mark funk- og soulreferansene med mer finesse enn folk flest, men etterhvert som smakebitene fra hans kommende, fjerde album Uptown Special har begynt å dukke opp på nett siste måneden, lukter det så lite nytt at mange føler seg snytt.

Muligens strengt å beskylde Ronson for å safe på sitt neste sett med velpløyd Mark, men førstesingelen «Uptown Funk» med Bruno Mars oser ikke av akkurat av formelfrykt. Se videoen her:

Fortsetter under.

Kanskje hakket vassere er smakebit #2 aka «Daffodils» med Kevin Parker fra Tame Impala:

Så var det denne Mystikal-låta, da.

På «Feel Right» (som hadde premiere på SNL i helgen) har Mark Ronson lurt sørstatslegenden Mystikal ut av dvale, og der sinnarapperens tidlig 2000-tallshits som «Shake Ya Ass» og «Bouncin’ Back» klarte å være heavy på referansene uten å bli for meget (takket være The Neptunes), føles «Feel Right» litt…. I meste laget. Men, kanskje det bare er oss.

Digg med ny rap som er ekte musikk (c) (les: ikke trap eller EDM) – eller litt vel ost, host host? Hør Mystikal og Mark lage liv via festlige «Feel Right» her & døm selv:

Mark Ronsons fjerde soloalbum Uptown Special dropper i 2015 via RCA Records.