Filmene du må unngå i november

November byr på mange kvalitetsfilmer, men også en hel del mindre severdige greier. Her er fire filmer du burde styre unna denne måneden:

Love, Rosie
Å nei, nok en film basert på Cecelia Aherns umiskjennelige, grusomme  kjærlighetsbøker. Denne gangen er det boka Der regnbuen ender som har blitt til filmen Love, Rosie. Filmen tar for seg livet til de to bestevennene Rosie og Alex. Etter en hel del forviklinger ender Alex opp i USA som medisinstudent, mens stakkars Rosie blir igjen i hjembyen Dublin, gravid med resultatet av en one-night stand. Når de så møtes igjen tolv år senere, er spørsmålet om de fortsatt er venner, eller kanskje de til og med kan ligge sammen? Er dette halvparten så fælt som det utgir seg for å være i forhåndsomtale og trailer, burde man utvilsomt holde seg laaangt unna. Norsk premiere er 7. november.

Raketten
Filmer som blir markedsført som praktfullt fargesprakende er som oftest elendige, rent innholdsmessig. Frykten for at Raketten er en slik film er stor. Det sies at det hviler en forbannelse over hovedpersonen Ahlo. Hver gang det bygges en demning i området, eller det totalt utdaterte elektriske anlegget i landsbyen kollapser, får den lille gutten skylda. Ting snur derimot når han bestemmer seg for å vinne områdets store rakettkonkurranse. Med hjelp fra sin alkolholiserte og James Brown-diggende onkel skal Ahlo bygge landsbyens beste rakett og dermed bli godtatt av alle rundt seg og redde landsbyen fra undergang. Bra plan. Alkoholisert kompanjong og raketter har løst verdensproblemer før, det?

The Captive
Atom Egoyan har laget gode filmer om kontroversielle temaer tidligere, da særlig The Sweet Hereafter skiller seg ut som et fantastisk stykke arbeid. The Captive ser dessverre ikke ut til å ha blitt like vellykket. Filmen lefler med barnemisbruk, men uten å ta de nødvendige hensyn til tabuene herunder. Filmatisk er filmen vakker, men uten særlig sammenheng mellom scenene som vises. Hva er det egentlig regissør Egoyan vil med denne filmen? Premiere 21. november.

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Hjeeeelp, alt går galt for hele familien! Alexander våkner opp til en dag hvor alt går galt for ham. Et lite heldig bilde blir sendt rundt på skolen, ting tar fyr i kjemirommet og så videre. På lignende vis utarter neste dag seg for hele familien. Alt som kan gå galt, gjør det. Og det er  nærmest hele premisset for filmen. Oppbrukte klisjeer tas frem i lyset, folk glir på bananskall, mor i familien (Jennifer Gardner) hyler når hun ser sin sønn komme naken ut av dusjen, og far (Steve Carrell) driter seg ut på jobb. En slags grusom blanding av National Lampoon-filmene og Alene hjemme 3. Styr unna!

 

X