Søndag Summarum: Ståpikk for tog

Ukas ståpikk: «Kjære landsmøte, kamerater… I går fikk jeg tidenes ståpikk!» Nei, vi snakker ikke om [sett inn Jon Almaas-joke], men innledningen på AUFs Torje «Legenden» Hanssens landsmøtetale. Torje skulle snakke om tog, han, og gjorde derfor det retorisk kloke grepet å spe hardt på med sex og ginger-vitser. Kombinert med nordnorskdialekt er dette som kjent uslåelig, og Torje og pikken hans sjarmerte oss og hele landsmøtet rett i senk, og mot slutten av talen begås setningen «Hjelp meg min ståpikk igjen å finne!» Hanssen er åpenbart en stor taler, helt der opp med Per Fugelli og Hitler, men snakker han sant? Er det seriøst ikke tog i Nord-Norge?

Skjermbilde 2014-10-26 kl. 13.03.20

 

(Faksimile: ABCnyheter.no)

Ukas intervju: Kanskje spiller infrastrukturell tilkortkommenhet mindre rolle, all den tid Nord-Norge tross alt har Sophie Elise. Denne uken har Harstads trompet blitt utsatt for revolverintervjuspalten på de to første sidene i Morgenbladet. Et intevju som ble gjennomført ved at Sohpie Elise oppsøkte journalisten på eldresentereret, vekket ham forsiktig og svarte på hans umiddelbare, demensforvirrede utbrudd.

1

Da var det avklart. La oss komme til saken.

2

Fire grupper, altså. Og apropos gruppe én og tre: Thomas Numme skal gå gå på do sammen med Sophie Elise på ubestemt tid. SE så misfornøyd!

3

(faksimile: kjendis.no)

Ukas gode forsøk: Waliser later som han ligger i koma i to år for å slippe å betale tilbake pengene han hadde svindlet fra dement nabo.

Ukas nyhet: Det skjer så mye spennende i oljesektoren nå at Dagens Næringsliv har sendt Harvest-fyren for å skrive om at Thina Saltvedt (43) fortsatt er singel, barnløs, leier leilighet og bruker høyhelte sko.

Skjermbilde 2014-10-26 kl. 23.20.47

Ukas gode spørsmål:

B0YWaWZIEAAYXxJ

(Faksimile: DN.no)

Ukas omfavnelse: Men Handke-debatten var ikke slutt! Ole Wilhelm Klüwer, talsmann i Foreningen av norske NS-barn, skriver i Dagbladet at han takker Karl Ove Knausgård for å gi “anti-fascistene” en “smekk over fingrene og meningene”. Avsultningsvis kaller han seg selv nazist og sier det ikke er smitsomt: “Men, kjære Knausgård, ikke føl deg som nazist i tilfelle du leser dette… Vi er ikke smittebærere for mennesker som verner om det menneskelige.”

Ukas modningsprosses: Endelig er Norge klare for OnklP! I Dagbladet kan vi lese at nordmenn lenge har vært kalde Vesaas-vesener, men nå, takket “eidsvågifiseringen” av landet vårt, kan vi endelig sette pris på musikk om angst og føle igjen. Åååh så deilig at vi ikke bare trenger å høre på PSY ironisk lenger. Åååh så bra og inderlige vi er. SÅ EKTE. EKTE FØLELSER. DET ER FINT HVORDAN VI PLUTSELIG STARTET Å BRY OSS OM HVERANDRE.

5

På tide å sammenligne OnklP med Jokke, kanskje? Vi bare spør.

Ukas portrett: Men det er ikke bare rappere som sliter, også Susanne Sundfør har snakket ut om den tunge tiden denne uka.

10689426_10152717997865067_1793946791491836198_n

Ukas debatt: Svanhild fra Bergen skled på en rist og slo ryggen, og brukte anledningen, liggende foran en dagligvarebutikk med raspeballer under hodet, til å rette knallhardt skyts mot Oslo: “Hadde dette skjedd i Oslo, hadde jeg bare blitt ranet” sier hun til Bergens Tidene. Ævv!

Dette var en strålende sjanse for osloborgere til å bare ignorere hele greia og IKKE gjøre dette til en slags debatt. Men neida, Jon Ole Whists i Høyres bystyregruppe klarte likevel ikke å dy seg, og svarer med et innlegg som inneholder forsøk på enderim (“Når hverdagen for det meste er regnvåt og grå, kan det ikke være lett å forestille seg at himmelen er blå.”), ironisering over fordommer (“hvil hodet på en kebab istedetfor raspeballer”) og generelt barnslig erting (“Oslo har mer enn en ambulanse”). Høydepunktet er forslaget om å “ta turen til Grønland og spiser en kebab, mens vi titter på det myldrende, eksotiske og fargerike folkelivet”. Sant nok! Det er lite vi oslofolk elsker mer enn når innvandrere myldrer eksotisk rundt. Herlig Oslosk! Så mange spennende farger! Kjenner storbyluften!

Ukas halvape: Til et samlet medie-Norges kollektive sjokk kom denne uken nyheten om at en lokalpolitiker har oppført seg dust på sosiale medier. Johnny Mikaelsen, leder i Gjøvik FrP, reagerte på nyheten om at en nordmann har dødd i kamper for ISIL med å kalle vedkommende “en halvape”, og har tidligere hevdet at “En burklakledd spøkelseskladd får aldri blitt norsk i mine øyne;)” .

Men slapp av PK-venstre! Det var sagt som privatperson! Faller LITT på sin egen urimelighet å måtte ta ansvar for ytringer når man har blunkefjes ettterpå. Å mene at det skal veldig mange islamister med mye tid til for å skrive Shakespeares samlede må være greit så lenge man ikke har politikernisselua på vel ;) Nå som gullrekka synger på siste verset må man lage fredagsmoroa sjøl vettu ;)

Ukas bekjempelse av diktaturer:

8

Ukas venstreside: Den mest potente identitetsmarkøren på venstresiden er som kjent å kalle noe skikkelig sært for nyliberalisme. Ukas høydepunkt kom på Manifest: SVs forslag om å gi skattelette til syklister er “ren nyliberalisme”! For de som gjerne skulle sett at Manifest hadde et seriøst ønske om å påvirke noe som helst, er det muligens litt skuffende at slikt ikke blir røktet ut. For oss med stødig LOL-fokus er det en sann fryd å se at kokko-venstre har fått en plattform til å levere setninger som denne:

“Forslaget fra SV er å vri kniven om en ekstra omgang på dem som er trygdet eller som blir syke av permitteringsspøkelset og røde tall i bedriftenes kvartalsregnskaper.“

Sosialister som stiller i blå sykkelhjelm på dagsnytt 18 og påfølgende splid om hvorvidt sykkelhjelm på dagsnytt egentlig er skamløs nyliberalisme. DETTE er der venstresiden skal være. NÅ skjelver borgerskapet i buksene.

Ukas vern: Trikketrasse planlagt i årevis har stoppet opp. Årsak: Trondheimsveien er vernet fordi den er et «meget tidlig eksempel på firefelts vei med midtrabatt i norsk sammenheng». Viktig og riktig.

Ukas ørkenprinsesse: På tide med litt utenriks! Hva skjer i Midtøsten? Vi setter over til MinMote: «Kronprinsessen er på utenlandsreise til Jordan og kjører en mindre eksklusiv stil enn på lenge. Se antrekkene her!»

7

(faksimile: vg.no)

Løst nøktern Midtøsten-garderobe, Mette-Marit! Drøyt nedtonet stil! Vi er både imponerte og sjokkerte! God søndag, folkens!

X