Søndag Summarum: Fiskestim som har gruppesex rundt en oljeplattform

Ukas cash: Siden vi i ironi- og mobbemedia blir lønnet i cash – ukentlig overlevering av brun konvolutt med hundrelapper, en for hvert personangrep – har nyheten om nytt design på norske pengesedler opptatt oss denne uka. Først og fremst var det selvsagt skuffende at våre egne forslag ikke nådde opp i Norges Banks designkonkurranse.

knaus

Men det var ikke bare vi som leverte herlig douchy bidrag uten å nå opp. Blant finalistene i konkuransen om å pryde norske penger finner vi også «fiskestim som har gruppesex rundt en oljeplattform».

seddel

HÅ HÅ! NÅ snakker vi oljespenn! Et betimelig design som minner om vår gamle idé om å skape en pan-vestlig valuta med «imperalisme» som designtema.

MEN, først og fremst er vi sjokkert over sedlenes baksider, hvor Norges Bank har valgt å SENSURERE designet til Snøhetta. Som for å skjule at motivet er et bilde av miljøødeleggelsene som har skaffet oss så uforholdsmessig mange sånne sedler.

seddel2

Ukas konge(lige): Debatten om vestkantungdommen har RAST både denne og forrige uke. Det hele startet med at Torkel Brekke leverte en kandidat til årets mest forstyrrende kronikk, om hvordan han leste faceloggen til barna sine og har lyst til å skrike til andre foreldre på ICA.

Men bre ta det heeelt med ro, for nå rykker Mette Marit ut med en instagramvideo av Lille Marius som surfer og viser hang loose-tegn akkompagnert av kul musikk, samt en liten instakronikk om at ungdom er bra. Fett! Og ekstra bra at det blir sysselsatt en «ekspert» på sosiale medier i samme slengen: «Det er et klapp på skulderen fra henne til vestkantungdommen» sier Cecilie Staude, foreleser om sosiale medier. Solide saker! Ingenting å klage på her. Dette er Norge som opererer så nært optimalt som det går an.

Loading

Nå som det har vært endel snakk om norsk ungdom…. Jeg synes vi har så mye av å være stolte av. Enten det er Marius som kjører i 4 timer etter skolen for å følge sin drøm, eller alle de andre sportsentusiastene som trener dag ut og dag inn for å oppnå sine mål. Alle de skjønne som hver dag sitter i mange timer med lekser for å komme gjennom skolen. Alle de nydelige guttene og jentene som føler at de ikke passer inn, alle de som jobber frivillig for at andre skal få det bedre. Jeg heier på norsk ungdom. Dere er gode nok. Vi er stolte av dere! God helg… Og kos dere med denne! #vierstolte #norway

View on Instagram

Ukas forsøk: En iraner forsøkte denne uka å zorbe, altså å gå inni en plastikkball, fra Florida til Bermuda. Dette for å redde verden og sette fokus på at fred er bra. Forsøket ble tragisk nok stoppet av kystvakten etter 13 mil, 153 for kort, ettersom vår helt hadde gått seg vill og spist opp alle sjokoladene han hadde med :(

Ukas budsjettapere: Statsbudsjettet kom denne uka og et av de store oppslagene var den godt timede lekkasjen om at momsgrensen ved netthandel ble økt til 500 kroner. Digg for oss som handler mye på Alibaba, men hva med NORSKE BEDRIFTER! Som for eksempel bysykkel-, barberutstyr- og skjortebutikken Dappers trussel om at deres forretningsmodell (å importere og selge dritdyre barberingsprodukter til skjeggaper) er truet. Noe som er dritfarlig siden Grünerløkka jo på mange måter er Norges Silicon Valley, bare for skjegg.

Les denne Dickens-aktige setningen om hvordan det er å være norsk:

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 1.55.00 AM:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Ukas gladgutt: Som alltid, Norges desidert beste dude, BÅRD HOKSRUD!

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 2.02.28 AM

Ukas lolleste hendelse: Tidligere Norwegian Defence League-leder Lena Andreassen tok denne uken et oppgjør med sin fortid som rasist. At Aftenposten valgte å publisere kommentaren, med budskapet «Shit happens and life goes on» er lol nok i seg selv, men det blir bedre. Mye bedre. Det viser seg nemlig at Andreassen har kopiert innlegget ordrett fra bloggen Glabladet.no. Den tidligere NDL-lederen har altså hatt et ønske om å stå frem med sin anger, kopiert internetts mest intetsigende blogginnlegg, fått det publisert i Aftenposten og blitt busta. Heldigvis for Andreassen er et av de viktigste prinsippene hennes å ikke «dvele ved ting i fortiden som kunne vært gjort annerledes». Nei, vent…

Men hva er det bråket? Det skurrer, lyden er litt uklar? Åja, det er bare NORSK OFFENTLIGHET SOM PEAKER!

Ukas funn:

hasj

(faksimile: vg.no)

…og røyka feite i en uke før de tok dette bildet.

Ukas hyggelige overraskelse: Apropos rev:

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 2.10.22 AM

(faksimile: db.no)

Aaah, den som var en ungrev og kjente noen i media :)

Ukas PR: Mer rev! Unge Høyre kliner til med sjarmerende bildeseanse på pelsdyrfarm.

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 2.05.16 AM

More like unge konservative i verdensklasse, spør du oss! Vær forsiktige med dem da, folkens. Husk at det kan være deres fremtidige pelsmuffer og kjørekåper dere holder!

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 2.05.38 AM

Ukas drømmemann: Forrige uke gikk Mads Larsen ut og ba om bordeller, borgerlønn og dop til tapermennene som kvinner ikke vil ha noe med å gjøre. Sympatisk forslag, men nok en gang valgte den egoistiske regjeringen å nekte menn den menneskeretten det er å pule ved enhver anledning det passer. Dermed snurres kronikkmaskineriet i gang, for er det ikke egentlig litt sånn at damer er litt golddiggers og bare vil gifte seg oppover i samfunnet? Kjenner oss igjen der eller, gutta? Ikke feil å bruke debattseksjonen i en av landets ledende aviser til å be landets kvinner om å se seg i speilet og senke kravene litt! Gooood meningsbærende guttastemning, dette!

Ukas tips:

Skjermbilde 2014-10-12 kl. 2.11.32 AM

Takk for tipset, Kjell og Pablo!

Ukas innsalg:

monaberentsen

(faksimile: vg.no)

Heeerlig spekulativt å bruke en gammel FHM-forside for å tease inn et 30 sekunders innslag som viser Mona Berntsen danse i forskjellige musikkvideoer! Bra VG kjører Kroppen Min-greia hver helg så de med goood samvittighet får sett litt nærmere på kropsspress og kroppsfokus innimellom.

Ukas thug: Tillat oss å spole litt frem i karrieren til Northug:

northug

Aerodynamiske briller is a dangerous thing!

Ukas test: Vi runder av med en video av Sandra Lyng haugen og Gunnar Greve som tester den bærbare pizzaovnen Pizza Dragon. Det er goood stemning, og Greve begår setningen «Det er så Carl Berners plass housewifes-feeling». God søndag, dere!

X