Sånn burde den nye 100-lappen sett ut

I vår kjørte Norges Bank er konkurranse for å finne nytt design på norske sedler. Av åtte finalister kåret en jury en vinner, hvorpå Norges bank bestemte seg for å blåse i det og heller slenge sammen designet til to av de andre finalistene: Snøhetta og byrået The Metric Design. Nå er resultatet klart: Serien «Den norske livsrommet» med bilder av diverse havmotiver – fisk, fyrtårn, vikingskip – på forsiden, og Snøhettas pixler på baksiden. Både «et tradisjonelt og et moderne uttrykk», som Norges Bank sier i sin begrunnelse. På 100-lappen har for eksempel Kirsten Flagstad måttet vike for Gokkstadskipet […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X