Jo Nesbø var homofil i et øyeblikk

Han skulle bare søke litt på Jo Nesbø på Wikipedia. Få sekunder senere satt han og nikket anerkjennende.

b
a

Det som skiller Wikipedia fra tradisjonelle leksikon er at det er brukerstyrt. Det betyr at ethvert menneske som mener å besitte kunnskap kan dele denne kunnskapen med resten av verden. Og at ethvert menneske som er villig til å gå inn i Wikipedias redigeringsprogram og skrive at Jo Nesbø er homo, har muligheten til å gjøre nettopp dette.

Og akkurat det hendte på Nesbøs engelske Wikipedia-artikkel i ettermiddag.

jonebb

Naturligvis blir slik virksomhet lynraskt overstyrt av andre, nørdere redigerere, som mener at dette er «irrelevant», «ikke dokumentert» og at «he is gay» ikke er en tilstrekkelig biografi over en av verdens bestselgende krimforfattere.

Ofte vil det bare ta et trykk på refresh-knappen før «feilen» forsvinner, men om man trykker på rett link til rett tid får man en sjelden gang oppleve det øyeblikks lykke der internett faktisk leverer.

Super små-skala-subversjon!

Jo Nesbø