Forskere har behandlet verdens første tilfelle av Google Glass-avhengighet

Diagnose: Sykt nørd.

b
a

I en artikkel i det amerikanske tidsskriftet Journal of Addictive Behaviors beskriver forskere fra den amerikanske marinens Substance Abuse and Recovery programme en pasient de mener lider av internettavhengighet utløst av overdreven bruk av Google Glass, skriver The Guardian.

Den 31 år gamle mannen ble først innlagt for alkoholavhengighet på senteret, hvor han ble fratatt alle teknologiske apparater. Da oppdaget legene at han stadig tok seg til tinningen, hvilket han forklarte var bevegelsen for å styre sine Google-briller. Denne hadde utviklet seg til en ufrivillig rykning, som han ikke klarte å hindre, selv når han ikke hadde på seg brillene.

Før innleggelsen hadde mannen brukt brillene 18 timer i døgnet, og kun tatt dem av for å spise og sove. Han hadde også begynt å se drømmene sine som gjennom Google Glass.

Internettavhengighet er for øvrig ikke en anerkjent klinisk diagnose og omstridt i fagmiljøet. Psykologene bak artikkelen mener det bare er et spørsmål om tid før dette vil forandre seg.

Ja, forresten! Nå som vi først snakker om det: FKA twigs har akkurat sluppet videoen #throughglass, som hun har regissert for Google Glass.