NATT&DAG anbefaler: På fylla med Vivaldi

Hypp på å sjekke ut en ny klassiker? Ta en øl og dans til no Vivaldi på fredag, da vel.

b
a

Yellow Lounge er et klubbkveld som blander klassisk, samtids- og klubbmusikk. Konseptet, som forsøker å gjøre klassisk musikk relevant for et yngre publikum, ble først arrangert i Berlin for ti år siden. Siden har Yellow Lounge reist verden rundt med stor suksess. Fredag tar arrangørene med seg sitt klassiske klubbkonsept til Oslo, og inviterer deg til oppleve et av verdens største klassiske talenter i en intim kjeller på Grønland.

OBS OBS: Dette kræsjer med vår lanseringsfest, så her må du prioritere knallhardt.

Bakgrunnen for idéen er en erkjennelse av at oppslutningen om den klassiske musikken har sunket over hele verden. «Sjangeren står i fare for å forsvinne fra hverdagslivet til folk flest og bli en antikvitet forbeholdt den soisale eliten» skriver den anerkjente komponisten Kent Nagano i boken Expect the Unexpected. Og med et stadig eldre publikum står man i fare for at interessen for klassisk musikk skal, bokstavelig talt, dø ut. Det vil Yellow Lounge forhindre.

Oslos første Yellow Lounge går av stabelen i White Light studios på Grønland, med den klassiske gitaristen Miloš – nr.1 på klassisk Billboard (det finnes!) – og de faste YL-DJ’ene Eva Be og Clè på programmet.

– Vi vil fjerne den «mørke dressen» og ta sjangeren til klubbscenen. I en moderne produksjon av lyd, lys og bilder håper vi å skape interesse for musikken fremført av unge, spennende verdenstalenter, sier Petter Singsaas, direktør i Universal Music Norge, som står bak arrangementet, i sitt presseskriv.

Programmet for kvelden ser ca. sånn her ut:

20.00: Innslipp for inviterte til førfest med mat og drikke i første etg. og DJ set 1.
21.00: Innspill for «alle», DJ spiller
22:00: Første klassisk set i en liten halvtime, deretter DJ og mingling.
23:15: Andre klassisk set med innslag av Max Richter’s Vivaldi Four Seasons «Recomposed»
00.00: Nils Noa