Søndag Summarum: To hundre pupper mot kroppspresset

Nok en uke har passert i denne sketsjen av en samtid. På tide å oppsummere med noen velvalgte punchlines. Her er ukas riktigste saker.

b
a

Ukas to hundre pupper i avisen: Det er så beleilig for oss i media som lever på at folk klikker på hva søren som helst så lenge man lover bilder av pupper, at alt som skal til for å motvirke eventuelt kjipe bivirkninger av pupper overalt hele tida, er enda flere pupper i avisen. Masse, MASSE pupper, hele jævla tiden. Bare atte NATURLIGE pupper da, naturligvis. Du vet, sånn moralsk riktig nakenhet med litt småfeite kropper og strekkmerker og så videre. Ta for eksempel denne Dagbladet-saken om en fotograf som har tatt bilde av to hundre pupper for å motvirke kroppspress. Om det virker? Eh, ja, bildene av pupper – kun pupper, ingen ansikter – har fått oppmerksomhet fra nettaviser over hele verden, melder Dagbladet, så dette virker som ganske innafor bekjempelse av seksualisering og objektifisering. Lett var det imidlertid ikke.

– Jeg måtte ut av komfortsonen min og inn på strippeklubb for å finne en stripper, sier fotografen.

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.16.28 PM

(faksimile: db.no)

Riktig og viktig over hele linja og gooood stemning i puppemiljøet.

Ukas utnytting: Lokalavisa Vikebladet rapporterer om at verdens urettferdighet og grove utnytting har nådd deres lokalsamfunn.

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.18.04 PM

(faksimile: vikebladet.no)

– Kyrkjedøra skal sjølvsagt vere både høg og brei, men eg meiner dette blir grov utnytting av dei som går til gudsteneste og barnedåp, sier en lokal mann i følge avisen, som legger til at det var «fleire med han som reagerte på oppførselen til kvinna, som selde ei utgåve av bladet Romfolk».

Uff! Når man har dratt på seg finstasen, forsert dørstokkmila og slept seg ned til kirken, er det for å kose seg med en preken om den barmhjertige samaritan – ikke for å bli utnyttet av alskens pakk som maser om hjelp. Makan!

Ukas gla’gutt:

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.21.12 PM

(faksimile: aftenposten.no)

Glem terroristen i to sekunder: HVEM er fyren i speedo?! Vanskelig å IKKE vie livet sitt til å bekjempe vestlig dekadanse når man vokser opp med den gjengen der.

Ukas selvskryt: Sanna Sarromaa, en finsk «feminist, forsker og blogger», gikk i denne ukas mest delte kronikk til angrep på nordmenns manglende rettskrivningskunnskaper. «Kan ikke nordmenn skrive? Mengden av skrivefeil i offentligheten og hos tilsynelatende utdannede mennesker er horribelt stor. Er ikke rettskriving en sentral del av utdannelsen og dannelsen i dette landet?» spurte hun seg, for så å ramse opp eksempler på orddelingsfeil og og/å-slurv begått av elever og barnehageansatte, etterfulgt av kvalmende veslevoksne punchlines à la:

«For de som måtte lure: General Staben var ingen sentral aktør i første verdenskrig. Det var derimot generalstaben hos alle stormaktene.»

Sanna er kjempeflink i norsk, og det er imponerende hvor mye hun har lært seg på elleve år. Men det at hun er en del av «kremen» er selvsagt ikke av offentlig interesse, og det er strengt tatt heller ikke eksemplene hun presenterer. Yksi! Kaksi! Kolme! Meld deg inn i Orddelingsmafiaen på facebook, din nørd!

Ukas gladsak: Synes du det bare er krig og elendighet i avisene? Namdalsavisa tar seg til til å formidle også gode nyheter.

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.22.59 PM

(faksimile: na.no)

Ukas milliardærarving-tips: Milliardærarving sluttet i den lukrative finanstoppjobben for å bli kaffegründer sammen med tre kompiser, melder DN på sine Jobb og ledelse-sider.

– Selv om det er skummelt å si fra seg en ettertraktet jobb, har jeg ikke angret et sekund. Livet er for kort til å bli værende i stillinger man ikke finner hundre prosent tilfredsstillende, sier redersønnen (27) til Dagens Næringsliv.

Ukas kropp: ÆÆÆ, se på Tromsø-ordføreren! Slurp! Ville ikke hatt noe imot å la ham fjerne arveavgiften vår, om du skjønner hva vi mener! Betimelig av VG å spørre om han ville «nakenbade som Fabian Stang», i og med at han bader med badebukse – å bade i badebukse tyder ofte på at man vil nakenbade som Fabian Stang.

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.24.35 PM

(faksimile: vg.no)

Menneee… problematisk, eller? Hallo, han er ikke BARE et kjøttstykke, men også en ripped hunk med tanker og følelser. Det MINSTE vi menn kan gjøre nå er å ta til twitter for å spørre hvorfor i helvete feminister ikke skriver indignerte kronikker om dette med en eneste gang. Og er det egentlig for mye forlangt at VG oppveier kroppspresset på ordførerene med en artikkel om en tjukk ordfører som kler av seg i protest mot ordfører-kroppspresset? Nei, det er jo ikke det.

Ukas rockegutt: Noen som husker hvor flaut det var når prins William skulle være DJ? Sjekk ut Kronprins Håkon spille gitar!

Ukas Terje Vigen: Mann stjal gummibåten til en treåring, rodde tre kilometer for å stjele sprit og ble funnet sterkt beruset i Trondheimsfjorden. Jaja, da er det bare å vente på Jensen 8-regjeringens kulturmelding om at dette blir et nytt nasjonalt epos.

Ukas mensenspill:

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.25.48 PM

(faksimile: db.no)

Der var det, ja! Venta på det en stund!

Ukas bøtte: Aftenpostens Andreas Slettholm har prøvd seg på et slags kåseri om Ice Bucket Challenge. Det burde i utgangspunktet være grei skuring: Føy deg inn i rekken av mennesker som liksom har gjennomskuet det paradoksale ved at man slipper å donere penger ved å helle isvann over seg (et poeng som faller sammen straks man prøver det utenfor meme-formatet), spe på med tam og lite gjennomtenkt kritikk av at man i tillegg sløser med drikkevann, og vips: du har en delevennlig klikkvinner av en kommentar. Slettholm gjør det imidlertid vanskelig for seg selv ved å innledningsvis påstå at han selv ER en bøtte:

«Vi bøtter har aldri vært de skarpeste knivene i skuffen. Men plutselig ble en fredfull tilværelse blant kluter og vaskemidler erstattet med livet i rampelyset.»

Hele teksten bygger på dette premisset. Hvorfor? Vi vet ikke, men det er nærliggende å tro at det er for å kunne bruke frasen «Vi bøtter har aldri vært de skarpeste knivene i skuffen». Hvorfor? Vi vet ikke, men Slettholm poengterer dette tre (TRE!!!) ganger i løpet av teksten.

Ukas diktator: Aleksandr Lukashenko, Hviterusslands diktator, sist nevnt i denne spalten da han slo selveste Putin i fiskekonkurranse, går enda hardere ut mot Ice Bucket Challenge: Han sender nemlig KGB på alle som nominerer ham. Ikke for å havne i skapautoritær-gjengen, men HALLO! For en sterk leder?! Må være lov å beundre handlekraften selv om det er uheldig med alle de vilkårlige arrestasjonene!

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.38.16 PM

Ukas buktaler: Tirsdagens Dagsnytt 18-sending på NRK2 åpnet med Lime-saken, og i den forbindelse gjestet Jan Egil Kristiansen – skattekrimsjef i Skatt øst – programmet. Tilsynelatende. Han var nemlig ikke å se på skjermen, og det var tydelig at han heller ikke snakket over telefon. Desto mer påfallende var det at kameravinkelen endret seg til å vise Anne Grosvold bakfra. Og at denne “Jan Egil Kristiansen” hadde en stemme som minnet mistenkelig mye om Grosvold med bomull i ganen. Slenger man på de synkrone bevegelsene bakhodet hennes gjør, er det ingen tvil: Grosvold intervjuer seg selv. Når kamera igjen skifter til å vise Grosvold forfra, snur hun hodet og holder seg for munnen, mens hun ÅPENBART snakker ut av motsatt munnvik:

Skjermbilde 2014-09-14 kl. 1.26.58 PM

(faksimile: nrk.no)

HVOR lenge har dette foregått, Anne?! Hvor mange offentlige tjenestemenn ligger bundet under kjellertrappa di?

Ukas diggeste kreftpasienter: Vi startet med to hundre naturlige pupper, hva er vel da mer NATURLIG enn å runde av med ENDA mer sånn moralsk innafor kroppsfokus? Ingenting. Heldigvis for oss har stiftelsen Aktiv mot kreft laget en remake av videoen til Erik Prytz «Call On Me», med kreftpasienter i hovedrollen. Vi skulle gjerne ha kritisert dette litt, men Aktiv mot kreft kom oss i forkjøpet med det retoriske spørsmålet «Er det ikke flott at en kvinne føler seg sexy, selv om det ikke spiller på sex?» Vi applauderer med vår ledige hånd. God Søndag!