Foto: UN.org

Nakenhevn mot Emma Watson var #SoMe-stunt

For noen dager siden holdt Emma Watson det som har blitt beskrevet som en «game changing» tale i forbindelse med FNs lansering av bevegelsen He for She. Watson ønsker å forene menn og kvinner i kampen for likestilling. En form for hevn fra 4chan, et forum som hater likestilling, virket derfor ikke helt usannsynlig.

Nettsiden EmmaYouAreNext.com ble lansert med nedtellingsklokke og lovnad om nakenbilder, men da klokka slo 00.00 ble de som satt klare med buksene nede skuffet.

emmayouarenext

Markedsføring
Da nedtellingen var ferdig lenken «EmmaYouAreNext»nemlig videre til Rantic.com. Rantic Marketing er et markedsføringsbryrå som spesialiserer seg på #SoMe-kampanjer. På denne siden finner man nå en hashtag som foreslår å stenge 4chan.org, og et åpent brev til Barack Obama med samme budskap.

Rantic Jpeg

Rantic Marketing har vist evne til å skape blest i sosiale medier, men det gjenstår å se hvor lurt det er å erklære krig mot en gruppe anonyme mennsker som er kjent for å skape problemer for folk på internett, for på 4chan er jakten på identiteten til de som står bak Rantic Marketing allerede i gang.

lol4chan

 

X