Hots & Nots: New York Fashion Week

New York eller Ewww!! York? NATT&DAG guider deg gjennom USAs moteuke!

b
a

SMIL Proenza Schouler

Parsons-skolerte Jack McCollough og Lazaro Hernandez utgjør klesmerket Proenza Schouler (uttalt «Proenzha Skuler»), som snart går inn i sitt tolvte år. Mang et it-plagg for våren 2014 hadde Proenza-signaturen, deriblant posete skinnbukser og halvlange plissé-skjørt. Duoen gjentar suksessen for 2015, med to-farvede skinnbukser, slangeskinnskåper og lange frynser.

ps11

GIFT Hervé Léger by Max Azria

Mange år har gått siden Hervé «Leroux» Peugnet solgte hjertebarnet Hervé Léger til BCBG-gruppen og så bodycon-kjolene gå fra sober håndsøm i Frankrike til maskinproduksjon og fargevoldtekt i Kina. Vårkolleksjon 2015 er et estetisk inferno av batikk, nagler og spandex.

herve1

SMIL Calvin Klein

Francesco Costas vårkolleksjon for Calvin Klein Collection er vakker og nedtonet i nyanser av rødt, hvitt og blått. Plisserte detaljer, vide bukser under lange kjoler og gjennomsiktig silke – Francesco Costas er en av få som makter å gjøre mote tidløst.. selv om skinnkjolene minner om en sexy Trinity fra Matrix.

ck1

GIFT L.A.M.B

Etter tre års pause re-lanserer Gwen Stefani kleslinjen L.A.M.B. Afrikanske tribalprints, Jamaicanske smykker og knallrosa joggedresser ble presentert i en danseforestilling. L.A.M.B er på langt nær så ille som diverse andre kjendisdesignerkollegaer (fun fact: David Hasselhoff lanserte klesmerket «Malibu Dave» i 2008) – allikevel blir det mye kjendisræl og lite klær.

lamb

SMIL The Row

Olsen-tvillingenes luksusmerke har på syv korte år rukket å få innpass i flere av verdens mest pretisjefylte butikker, vinne CFDA-prisen og selge ut samtlige av høstens 30000-kroners cashmeregensere. Vårkolleksjonen 2015 var basert på råsilke i ulike former og uttrykk.

row

GIFT Jeremy Scott

For vår 2015 fortalte Jeremy Scott at han hadde jobbet intuivt, uten noe overordnet konsept. Mangelen på rød tråd (foruten «gøy») ble fort klar, der majoriteten av plaggene var re-produksjoner fra Scotts tidligere år. Amerikaneren begynte å vise allerede i år 2000, da mente mange han var forut sin tid. Etter syv års pause returnerte Scott i 2009, da han fant sin nisje i CobraSnake-kids, Cory Kennedy og blogg-fest. Fem år etter fremstår han stort sett utdatert og krampeaktig.

jeremyscott

SMIL Hood By Air

Shayne Olivier bak Hood By Air viste sin tredje kolleksjon forrige søndag, til store forventninger. Kolleksjonen var basert på møte mellom macho og masochisme, understreket med skinnaccessoarer, enorme plastkrager og gotiske glidelåsdetaljer. Olivier viser dame og herre sammen i en unisex-kolleksjon – modellene var som tatt ut av en dystopisk zombie-film. Hood By Airs logomania plasserer det et sted mellom blitz og Louis Vuitton og har åpenbart lønnet seg – merkets klare identitet har allerede skapt en solid gruppe dedikerte kunder.

hba1