Åpning på Diorama med gratis hjemmebrygget øl

«Unshelling and Shelling Again»

b
a

En ny utstilling i det relativt nyåpnete Diorama står for tur.

Har du ikke fått sjekket galleriet enda anbefaler vi at du gjør det snarest. Du finner det beleilig plassert vegg i vegg med Stenersen museet.

Men tilbake til hva som skjer i dag og en måned fremover i tid. Fra kuratoren Eirik Sæther får vi blant annet vite at utgangspunktet for utstillingen var oppdagelsen av den bristiske maleren og surrealisten Roland Penrose sin fotoserie fra 1942, tatt av hans kone Lee Miller. Penrose jobbet som lærer i den britiske hæren under andre verdenskrig og underviste i praktisk bruk av kamuflasjeteknikker.

Selve tittelen på utstillingen er hentet fra en youtube-sekvens hvor et lite barn har en eremittkreps som kjæledyr i et akvarie og forsøker å lokke den ut av sitt gamle skjulested til fordel for et nytt skjell, dekorert med ansiktet til tegneseriefiguren Svampebob.

Eremittkrepsen er kjent som det eneste krepsedyret med bløthudet bakkropp og som er nødt til å appropriere et skjell eller sneglehus for å skjerme seg mot potensielle trusler. ‘En eremitt’ er også brukt som metafor for en person som avstår fra sosial omgang til fordel for en tilbaketrukket livsførsel. Utstillingen forsøker å tematisere spenningen som oppstår mellom ‘en tilbaketrukket livsførsel’ og en «eksplosiv» kunstnerisk produksjon med vekt på bekledning som sosial overskridelse.

Dette og mye, mye mer venter deg hos Diorama.

Kjenner vi stedet og folka rett blir det sikkert fett. Nevnte vi at de serverer gratis hjemmebrygget øl på åpningen?

Åpner fredag 19 september, klokken 19.00.

Utstillingen står til 19 oktober.

Deltagende kunstnere:
Tatjana Gulbrandsen
Kjartan Slettemark
Kier Cooke Sandvik
Roland Penrose
Rita Westvik
Eckhaus Latta with Alexa Karolinski
Nicolas Ceccaldi
Mathieu Malouf

 

Diorama, Munkedamsveien 15, Oslo. Gratis inngang.

https://www.facebook.com/events/1474049872870857