Nygårdsparken: et uttrykk for en populistisk ønskedrøm

I dag stenges landets eldste åpne narkotikamarked, Nygårdsparken i Bergen, for en såkalt oppussing. Daværende sosialbyråd Dag Inge Ulstein fra KrF presenterte nyheten for pressen i september 2013, samtidig som han hevdet at det har vært en halvering av rusavhengige i parken siden 2010. Påstanden er fremdeles udokumentert. Stengingen kalles av flere Bergensaviser for et nødvendig eksperiment. Men å jage bort marginaliserte mennesker fra sentrale byområder er ikke så eksperimentelt som det engang var. Tvert imot er dette nå en helt vanlig norsk strategi for å håndtere grupper av slitne og fattige som ikke følger reglene de er pålagt. I […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.