Motemåneden oppsummert: Martha Stewart digger Terry Richardson og andre overraskelser

NATT&DAG oppsummerer juli måneds viktigste moteøyeblikk!

b
a

Månedens par
2014 har vært et turbulent år for Terry Richardson. Et titalls modeller har kommet med beskyldninger om seksuelle overgrep, og i sosiale medier bombarderes kjendisfotografen med hatmeldinger. Men en kvinne har stått ved Terrys side gjennom ild og vann: Martha Stewart! Husmoren over alle husmødre insisterte på at Terry skulle fotografere henne for Porters siste nummer. Ulikheter til tross; begge er fulgt av skandaler og kan prate om (potensielle) fengselsstraffer. I Porter poserer Martha blant egne dyr, kledd opp i Stella McCartney, Phillip Lim med mer. De to fikk god kontakt og Martha omtalte ham visstnok som en «søtnos». Kanskje dukker hun opp i notoriske «Terry’s Diary», men da er nok hoftevrikk byttet ut med Terrys stive ……

martha1

Faksimile: nymag.com

Månedens rettsak
I over et år har LVMH-eide Thomas Pink sittet i retten med Victoria’s Secret over rettighetene til ordet «pink» (…), hyppig brukt i undertøymerkets reklamer og merkelapper. Dommen ble gitt i Thomas Pinks favør, da Victoria’s Secret «sexy masseappell» regnes som skadelig for Pinks merkevare. Victoria Beckham saksøker forøvrig Victoria’s Secret for injurier, for hun har faktisk ingen hemmeligheter!

pink1

Faksimile: fashionista.com

Månedens kampanje
Høstkolleksjonene lanseres i disse dager og med det følger kampanjene. I tett konkurranse med vintage Bruce Weber hos Loewe og en supersexy Kardashian-lillesøster hos Givenchy har Prabal Gurung sesongens kanskje fineste kampanje.

prabal-gurung-2014-fall-winter-campaign2

Månedens luksus
Lest Vogue siden 2010, men føler ikke du kommer noen vei? Mister du nattesøvnen over rivaliserende motebloggere som tilsynelatende blir invitert på internasjonale visninger? Lei av å sitte inneklemt på Lindex-events med et glass billig-cava til lunsj og enda en cupcake, mens Elin Kling tyller i seg Dom Perignon og en-eller-annen trendy matgreie (Peruansk? Gazpacho?) på Givenchys etterfest? Har du en halv million til overs? Da har Watermill Auctions løsningen – for en kvart hybel i Oslo sentrum kan du kjøpe inngang til Armani, Prada og Fendis vårvisninger førstkommende September.lux1

Faksimile: fashionista.com

Månedens modell
Med et lurt smil om munnen figurerer Jerry Seinfeld i Rag & Bones vårkatalog. Komikeren og normcore-kongen har lagt den sedvanlige 90-tallsuniformen på hylla til fordel for ‘moden bokdebutant på Aschehougs hagefest’-looken.Rag-and-Bone-Spring-2014-Portraits-1

Månedens lov
Florida har sett seg lei på sagging og vedtok 21. juli en lov som forbyr underdeler hengende mer enn 5 cm under midjen. Saggende individer som oppholder seg på offentlig eiendom vil bli bøtelagt med $500, eller kortere fengselsstraffer. Rådmann Mary Rich har gjort loven til en kampsak og fikk etter flere forsøk gjennomslag. «Land of the free, home of the brave» meg i ræva!

sagging1Faksimile: nydailynews.com

Månedens designer
Denne måneden ble det klart at Christophe Lemaire slutter som Hermès kreative leder. Relativt ukjente Nadège Vanhee-Cybulski blir Lemaires etterfølger. Designeren har tidligere jobbet for The Row, Phoebe Philo og Maison Martin Margiela.

French designer Christophe Lemaire appears at the end of his Spring/Summer 2013 women's ready-to-wear fashion show for fashion house Hermes during Paris fashion week

Månedens mannetrend
MinMote melder som vanlig om det siste på trendfronten. Strikk i strid med The Independents varsling om at skjegg er ut, oppfordrer MinMote lesere til å feste blomster i ansiktshåret.

minmote1Faksimile: minmote.no