NATT&DAG anmelder publikum på Slottsfjell

Skal vi tro fokusgrupper og populærkulturelle tenketanker er ikke musikk lenger grunnen til at folk drar på festival. Good riddance, sier vi (time of your life)! De fleste tar ikke den referansen. Derfor ser vi nærmere på det som betyr noe: Folka – på en rekke mer eller mindre tilfeldig utvalgte konserter.

b
a

Publikum på deLillos

1

En gang drakk jeg meg kanakkas på en fest på Frogner og sovnet i hagen til Lars Lillo Stenberg. Det kunne jeg like godt gjort nå også. Sovnet, altså. Drukket meg kanakkas også, for så vidt. Uansett, publikum er kledelig småberuset for en formiddagkonsert, og responderer vaggende og klappende. Ekstra pluss til han som sang en egenkomponert klagesang-variant av «Min beibi dro avsted» da deLillos avsluttet uten å ha spilt den. Heldigvis finnes det P1+. Puh!

Publikum på OnklP & De Fjerne Slektningene

5 (1)

DETTE var en en høydare for den guttegjengen som i allerede i køen gikk fra spøkefull vitsing om hvem som hadde ligget med hvemses (sic) søstre til mindre spøkefull skuling og passiv-agressiv sipping. Publikum imponerer med mye brøling. Imponerende mye brøling. En jevn guttural, rumlende, brøletone fra en gjeng som i hovedsak besto av spede jenter og (det som kunne se ut som late/slappe) gutter er bra jobba. En mer negativ anmelder ville kanskje lurt på hvordan OnklP skal komme seg ut av den finansielle krisen han er i ved hjelp av det som kan se ut som en relativt lite kjøpesterk gjeng, men oppmøtet var godt, og vi så til med flere med Slektningene-jakker.

Les Smil&Gifts møte med Onkl HER!

Publikum på Kaja Gunnufsen

3

Gunnufs spilte på gjesteområdet, fra en seng, med truser hengende over scenen. Vi skulle gjerne hatt bilde av opplegget, men vi var for opptatt med å snakke med A&R-representanten til Low Circular Sound Records (eller et annet bransjenavn vi har glemt/funnet på) til å følge noe særlig med. Alt som kunne krype og gå av folk i musikkbransjen oppholdt seg på gjesteområdet, kanskje med unntak av Arild “Du må ikke lære faren din å pule/klam over hele kroppen” Rønsen, som antageligvis krøp et helt annet sted.

Les Smil&Gifts møte med Kaja Gunnufsen HER!

Publikum på Beastmilk/Band of Skulls

1

Gikk på det vi trodde var Beastmilk-konsert. Viste seg å være Band of Skulls. Tittet slukøret ned i gresset resten av konserten. Publikum virket for øvrig å være en jevn blanding av folk. Hvermannsen. Litt som Band of Skulls, egentlig, som er et helt vanlig band. Utrolig vanlig.

Publikum på Haim

4

OnklPs brøl er byttet ut med hvin. En vedvarende, hvit støyvegg av hvin. I tillegg er det også kveldens høyeste andel denimshortser og blomsterkranser. Et ekstra pluss til de guttene som nøysomt danser seg inn mot eventuelle jenter de vil sjekke opp, og så like nøysomt danser seg ut når de forstår at det ikke fungerte. Classy.

BONUS: SLOTTSFJELL-QUIZ

Her er tre falske og en riktig opplysning om Tønsberg og Slottsfjell. Kan du finne den rette? Antageligvis ikke, all den tid kjærlighet er vanskelige greier. Men finn den korrekte påstanden, da vel?

1) Er det sant at … Tønsberg ikke bare er verdens eldste by, men at Salman Rushdie også bodde i byen en kort periode på 80-tallet?

2) Er det sant at … Per Inge Torkelsen ble forespurt om han kunne ta over Morten Ramms rolle i sommershowet med Tore Sagen og Else Kåss Furuseth, men at Stavanger-gjøgleren måtte takke nei på grunn av fiktiv forespørsel?

3) Er det sant at … om du bestiller et Slottsfjell-smørbrød vil store deler av lokalbefolkningen se rart på deg? Noen vil til og med fortelle deg at det ikke finnes noe som heter Slottsfjell-smørbrød.

4) Er det sant at … Odd Børretzen var den første og siste til å spille Slottsfjells første konsert i 1997?

Spill med venner og bekjente!