Ikke-musikalske høydepunkt fra Slottsfjell 2014

Ingen drar på festival på grunn av musikken (derfor anmeldte vi det som virkelig gjelder istedenfor), så vi var vårt ansvar bevisst og samlet litt av det beste ikke-musikalske fra Slottsfjell 2014.

Aksel Hennie

Hvis Tønsberg hadde brytt ut av kongeriket Norge for å danne sin egen stat, hadde det antageligvis være vanskelig å finne én regent. Tønsberg under Slottsfjell-festivalen er full av små-konger, flesteparten kledd i bar overkropp og fargerik shorts; en slags moderne variant av klesdrakten fra «Keiserens nye klær». Men noen er alltid best, og den noen er stort sett Aksel Hennie. Renessansemannen kronet en RIMELIG bra sommer med The Rock og resten av Hercules-gjengen med en Tønsberg-tur, og festen i DCs party-katamaran var tydeligvis et av høydepunktene. Særlig god var seansen rundt klokken ett, da den duppende festen skulle inn til Tønsberg-brygga for å hente to passasjerer (stilfullt plassert på en provisorisk rød løper på bryggekanten), men ikke klarte å legge til. I omlag femten minutter kjørte båten i sirkler i fåfengte forsøk samtidig som Hennie løp rundt og rundt på dekket, rappet i en mikrofon koblet til anlegget (“We got a boat … WE GOT A BOAT!!!”) og lagde Generelt God Stemning. Da Aksel var på et av sine mer rabiate sirkelløp var det som om det var HAN som snurret båten, og det var kanskje det vakreste øyeblikket på hele festivalen.

Aksel Hennie is on a boat from NATT&DAG on Vimeo. Foto: Kasper Häggström

De utenlandske hatteselgerene

Noen i det store utland har gjort en analyse, snakket med fokusgrupper, gjennomført prøveprosjekter og kalkylert kalkyler, og kommet frem til at Slottsfjell-publikumet ELSKER morsomme hatter. Noe som selvsagt stemmer: De får ikke nok! Den utenlandske foreningen av hatteselgere, trolig basert et sted øst i Europa, hadde sin fulle hyre med å betjene et hattehungrig Slottsfjell med glinsende bowlerhatter, overdimensjonerte sombreros og hatter med påmonterte, erigerte elefantsnabler. HAHA! At hatteselgerne valgte å bære alle (ALLE!) de morsomme hattene på hodet som et salgstriks, bidro selvsagt til både god stemning og en viss irritasjon hos de som feilaktig ble tatt for å være en hatteselger, men som bare hadde valgt å kjøpe masse hatter og sette de på hodet for komisk effekt.

Jackafellas

Kristengrunge-bandet Jackafellas konsert på Campingscenen ved Urørt-scenen var utvilsomt et av Slottsfjells mest ikke-musikalske innslag.

Pool-party på taket av Quality Hotel

Gjett hvem som var der, da! Aksel Hennie, selvsagt. Det er for så vidt ikke poenget, men verdt å nevne. Pool-partyene er et slags maksimalisert se-og-bli-sett-stevne (GLO-OG-BLI-BEGLODD) iblandet gratis alkohol. Lite visste vi at disse festene med både VIP-området og ØVRE VIP-området var selve livet. (Du kan se hvordan det ser ut i vår bildeserie fra i fjor.)

slott13

Morten Ramm-losjen på Quality Hotel

Morten Ramm fikk i juli et toalett bygget til hans ære på et hotell i Tønsberg. Dét er kanskje ikke så overraskende, men mer overraskende er at toalettet er såpass lite morsomt. Det er for så vidt ganske morsomt at det står “Ikkje braaa” når man tar opp dolokket (HAH!), men potensialet for toalettbasert Ramm-humor er jo uomtvistelig mye større. Ikkje braaa ;) (I etterkant av Bård Tufte Johansens suksess-show «Mann, 44» ser for øvrig NATT&DAG muligheter for ytterligere utvidelse av underlivsrelaterte hotell-fasiliteter i Tønsberg. Hva med et runkekott? Herlig «Mann, 44»-aktig.)

Nyord og treffsikre terningkast i Tønsberg Blad

OnklP og De Fjerne Slektningene fikk overskriften “PØRF ROCKNRAP”, men sanket bare en firer på terningen. Mener Tønsberg Blad at rocknrap ikke KAN bli bedre enn litt over middels? Er ordet PØRF en lokal variant av adekvat? Vil PØRF endelig finne sin vei fra distriktsavisenes forsider og over i dagligtalen? Hvor lang tid tar det før rocknrap er like eksportvennlig som black metal? For å sitere TB-anmeldelsen: «Kan det værra no´, tru?»


Intervjuene med Arshad Maimouni, A$AP Ferg og Vilde Tuv

SERIØST høydepunkt. Se Arshad  her, A$AP Ferg her,  og Vilde Tuv her!

Sees på neste Slottsfjell. Inntil da: Keep it pørf, rocknrappers!

X