Facebook Mood Manipulator: La feeden bestemme humøret ditt

Skulle du ønske du hadde mer kontroll over feeden din? At den var mer tilpasset DEG og DINE behov, ikke bare full av alt mulig dritt alle andre føler for å vise deg, uten å ta hensyn til sinnstilstanden din? Redningen er her.

b
a

Uviktig teknologi er den beste teknologien. I løpet av de siste månedene har den gitt oss «Kanyefy your dock», den asosiale appen «Cloak»  og «Creep Shield», – appen som finner ut om Tinder-daten din er en sexforbryter. Og nå altså The Facebook Mood Manipulator – en Chrome-funksjon som scanner alle ordene i Facebook-feeden din og kuraterer den basert på humør-settingen du har valgt: positive, emotional, agressive eller open.

Denne gangen er det den New York-baserte kunstneren Lauren McCarthy som har utviklet den uviktige teknlogien, som er basert på det samme lingvistiske systemet som ble brukt i facebook-studien som manipulerte feeden til 700.000 brukere, for å sjekke hvordan det påvirker humøret (mange ble i kjempedårlig humør da studien ble kjent). Som McCarty selv sier: «Why should Zuckerberg get to decide how you feel? Take back control. Leverage Facebook’s own research to manipulate your emotions on your terms.

Setter du for eksempel positiv til maks og agressiv til null skal du i teorien få en skikkelig feel good-feed, men noe sier oss at dette virker bedre for engelskspråklige facebook-brukere, eventuelt hvis du har mange engelskspråklige venner. Kredz isåfall!

facebook2