VMs (u)musikalske talenter: Fire fotballstjerner bak mikken

VM i fotball er kommet halvveis. 32 land fra seks forskjellige kontinenter har sendt sine 23 antatt sterkeste menn ned til Brasil for å forsvare nasjonens ære. Men trodde du at talentene til de totalt 713 spillerne begrenset seg til bare å kunne sparke en lærball rundt? I så fall må du tro om igjen, for blant VMs stjerner finnes det et knippe eksepsjonelle individer som ikke nøyer seg med å være artister på banen. Her har du noen som også har prøvd seg bak mikrofonen:

Først ut er USAs toppscorer og kaptein Clint Dempsey. Mannen som har bidratt stort til at USA har kommet videre i VM, brakte i 2006  sin indre MC til live. Under navnet Deuce slapp han låta «Don’t Tread». Her claimer han blant annet at «Haters wanna hate, but man I feel great, thanks to soccer». Harde saker fra Dempsey AKA Deuce her.

Asamoah Gyan er en annen musikalsk VM-stjerne. I likhet med Dempsey er han kaptein på landslaget, og til daglig spiller han for arabiske Al Ain. Der har spissen en ukeslønn på 1,4 millioner kroner, og med den typen penger er det klart at livet som gangsterrapper lokker. Om Gyans artistnavn var veldig gjennomtenkt er mer usikkert. Navnet Baby Jet gir initialene BJ, noe han stolt proklamerer ved å ha trykket de to bokstavene på hele magen i denne horrible musikkvideoen. Videre gjør massiv bruk av autotune og en tykk afrikansk aksent det nærmest umulig å få med seg et eneste ord, men sangen heter i alle fall «African Girls» og blir her fremført sammen med Ghanas svar på Sean Paul, Castro.

David Villa er nok veldig skuffet nå som Spania er ute av VM. Da er det godt å vite at han når som helst kan falle tilbake på karrieren som fløtepus bak mikken. Og med forbehold om at det faktisk ikke er kjendisene som synger selv på veldedighetssanger, mener jeg at Villa gjør en ganske god jobb i sangen «Juntos por Mali» (Sammen for Mali).

Siste VM-stjerne ut er ingen ringere enn Cristiano Ronaldo med sangen «Amor Mio». Han gir David Villa tøff kamp om tittelen «VMs mykeste», og siden Portugal også fikk en tidlig exit i årets VM, kunne det kanskje vært en idé med en liten duett på sensommeren? Just saying.

Hvem kom først, fotballspilleren eller musikeren? Som regel blir det bare kleint når idrettsutøvere skal utforske nye farvann, noe vi gang på gang har blitt utsatt for i diverse norske reklamer. ♥

Større suksess er det kanskje å hente om man velger å gå andre veien, noe Kasabian-gitarist Sergio Pizzorno beviste da han scoret en perle av et mål under Soccer Aid 2012. Bare å nyte!

X