Søndag Summarum: La oss ta en selfie!

Ukas analyse: Eeeegentlig er vi like lei av å tulle med Joacim Lund som alle andre, men denne uka leverte han det som for alltid vil bli stående som essensen av Aftenposten anno tidlig 2010-tall: Kommentaren: “3 Mangler ved mathallen”. Skrevet fra Barcelona (dritbra), åpner den med den klassisk observasjonen: «En bocadillo med pata negra-skinke i den ene hånden, en dobbel espresso i den andre. Det lukter hav.». Kjenner oss igjeeeeen

Videre pekte den på åpenbare mangler ved Norges største matskribentgyteplass som “Det bugner ikke” (Må seff bugne mathallen!) og “Vi snakker for lite om mathallen” (Går an å snakke nok om Mathallen?) Uansett typisk Jokke å snike inn en mathallenkommentar så vi ikke rekker å ta opp den rare “Norge er verdens 6 mest muslimske land” engang.

Ukas apologet: Du vet hvordan Norsk media er en surrete gjeng gammelkommunister med et håpløst romantisk og propagandapreget forhold til Latin-Amerika? Veeeel, nå har det gått så langt at sportskommentatoren i Dagbladet hyller at Brasil fikk feilaktig idømt straffespark etter filming i åpningskampen i VM siden de har “gladere føtter”. Dommertabben var et “bidrag til festen”, kan vi lese. Og siden fotball har “hjemmebane” i Brasil, “må det spilles sånn”.

Ukas interaktive: TV2s bidrag til festen er et verktøy som lar deg sjekke hva ditt navn hadde vært, dersom du spilte for Brasil.

Skjermbilde 2014-06-14 kl. 02.31.51.png

Gøyalt!

Skjermbilde 2014-06-14 kl. 09.06.31.png

 

Viktig og riktig!

Ukas lille konkurranse: Hva er verst: 14 år med kronisk sykdom eller VG+ i tre måneder for 99,-?

(faksimile: vg.no)

Ukas rockete gutter: Bak mantraet “Uten tøysekoppene stopper Norge” skal NRK kåre Norges Morsomste Kollega. Tipper det er mye parykk og “The Fox” humor (avsløring: det er veldig mye parykk og “The Fox”-humor), men dette høres jo først og fremst ut som en kjempeanledning til å komme med noen herlige observasjoner om forskjellen på gutter og jenter:

Kjenner oss igjen i det her, ofte litt rockete i SS-redaksjonen og. Men med glimt i øyet da! Og damer ER jo bare skjønne <3 (hei jenter).

Ukas martyr: Hackeren som lekket maleriene George W. Bush malte av seg selv i badekaret, er dømt til fire års fengsel.

Ukas ut av skapet: Sønnen til R. Kelly står frem som transperson, forteller at han er “kind of scared” for å si det til fattern.

Ukas saker om hvordan fotball-VM påvirker livet ditt: TV2 er selvsagt ikke eneste nettavis med viktig og riktig VM-stoff, VG dekker også sambafesten bredt. Men nyheten er dårlig:

Screen shot 2014-06-13 at 6.31.24 AM.png

Faksimile: VG.no

WTF! Typisk at en gay UROLOG som sikkert er interessert i håndball prøver å gjøre norske menn usikre rett før VM! Saklig at ikke fotball og øl med gutta er macho!

Screen shot 2014-06-13 at 6.30.06 AM.png

faksimile: vg.no

Der ser du, urologen! Damene digger det mannlige samholdet og synes det er artig og spennende at vi er interessert i noe de ikke forstår seg på! “Hva faaaen er offside?”, roper kvinnfolka, og blir dritkåte av å ikke vite noe.

Ukas blodpris:

Screen shot 2014-06-13 at 6.23.16 AM.png

faksimile: dinepenger.no

Vi regner med at forsikringsselskapet satte ned foten og minnet paret på at analsex faktisk er en greie.

Ukas verste: To av verdens mest irriterende menneskearter var samlet i denne ukens episode av VGTV-serien «Oljebarna», nemlig “vestkant-posøren” og “den unge piperøykende sixpence-haikeren”. Det handlet om penger, hvilket selvsagt betydde gjensyn med den vandrende WTF-skikkelsen Thomas Holstad, kjent fra Luksusfellen og for å spise penger. Den andre kategorien var representert ved en fyr som lot couch surfing og haiking definere ham som person, som røyket pipe mens han tok toget ut til Nittedal for å haike tilbake. Advarsel: Dette er meningsløs og ekstremt frastøtende nett-tv.

Ukas hjelp: Porno-skuespilleren Rocco Siffredi skal ikke ha sex under VM for å hjelpe det Italienske laget til seier. Smart.

Ukas løsning: Regjeringen har funnet kur for fattigdom: Forby tigging! At ingen tenkte på det før. Hei, det er jo en del sykdom her til lands også. Hva med å forby kvalme?

Ukas løsning 2: I London har de funnet en annen løsning: Pigger som hindrer uteliggere å legge seg ned.

Pigger.jpg

Faksimile: Slate

Riktig og viktig! Et tips til forbedring: Er det ikke veldig dyrt å installere pigger på alle steder man kan sove? Hadde vært lettere å utstyre alle uteliggere med innovervendte pigger så de ikke kan legge seg ned? Burde være mulig å finne en mer endelig løsning?

Ukas kjedelige: Jonas Gahr Støre tok denne uka over ledervervet i Arbeiderpartiet og ble i den sammenheng REFSET for å være usynlig på sosiale medier og legge ut mye teite politikkting ingen egentlig bryr seg om.

“Kjedelig” mente Regine Sagstad Berg og oppfordret Jonas til å “ta en selfie” og bare generelt ikke være så nørd. Nå er ikke vi eksperter på sosiale medier, men det er vår hellige overbevisning om at eksperter på sosiale medier ikke finnes og forøvrig at alle som mener det burde brennes.

Ukas #måsideg: Kanskje Jonas burde lære litt av Siv Jensen som #Måttesi at hun har tenkt mye på Petter Northug i det siste, og at hun liker hvordan han er litt sånn utypisk norsk og ikke følger janteloven. SE OG LÆR Jonas, dette er egenskaper en partileder MÅ ha.

Ukas selfie: Forrige uke avsluttet vi med den helsprø musikkvideoen til REMA1000-låta “1000 colours” med Katastofe og Elisabeth Carew, spesiallaget for REMA1000-festen 1000 Colours, som gikk av stabelen forrige helg. Vi skal strax avslutte spalten for gå tilbake til å spraymale “#SoMe-stunts er opium for folket” på REMA-butikker…. men først, og følg med nå a Støre: LA OSS SE EN SELFIE :-)

 

10363993_10154213414255237_1263497999098097635_n.jpg

Ser du Jonas?! Ser du hvor verdig dette er? Dette er bildet av en mann som vil, og bør, bli president.

Ha en kulturpesimistisk søndag, folkents! ;) <3

 

Skjermbilde 2014-06-14 kl. 08.54.27.png

X