Helgens utelivsanbefalinger

Alle disse hæljene som kom og gikk… Ja, hva fant vi egentlig på, og hva skal vi gjøre nå? Øve til småvilt-jegerprøven, skrive kronikk om fredag den 13., eller strene gatelangs på jakt etter vegan-kebab natterstid?

Alt kan kombineres i Oslo 2014.

Som vanlig må det nevnes at du finner daglige anbefalinger av utstillinger, konserter, klubber og annet uteliv i NATT&DAGs byguide-app. Hvis du ennå ikke har fått lastet den ned kan du se hvordan du gjør det HER.

Les også: NATT&DAG kommer i buksene dine

Ånei, men hjelpes! Fredag den 13., og masse halvveis planer? Best å få spikra kveldens program før de overtroiske ulykkestankene begynner å kverne. I tillegg til arrangementene i appen vår kan du velge og vrake mellom disse middels- til høykulturelle hendelsene denne helga:

FREDAG 13. JUNI

Boblere (sjekk NATT&DAG-appen for mer info):

Vinn dagspass til Norwegian Wood (fredag)

NATT&DAG gir bort billetter til musikkfestivalen Norwegian Wood. Last ned appen og delta i konkurransen.

Avgangsutstilling på KHiO: Jazz og moderne/samtidsdans

Hvis du ser nøye på det nokså mørke bildet under her, kan du faktisk skimte konturene av en progressiv og overskridende samtidsdans. Mer av det, si! Avgangsstudentene ved statens balletthøgskole viser denne helgen sin siste forestilling, før de forsvinner ut i det frie kunstfeltet, som vi alle vet er preget av usikkerthet, vaklende stipendordninger og politisk uenighet. Få med deg studentenes siste produkt som er skapt under KHiOs trygge tak og rammer. Vises fra torsdag 12. juni til onsdag 18. juni. NB! Ryktene sier at det blir stappa, så vær tidlig ute med billetter!

avgangsforestilling khio

OPN: Cosmonauts + Mayflower Madame på Revolver

Fra Orange County i USA kommer drone-popbandet Cosmonauts. Bandet sier selv at stilen deres er inspirert av både polo-skjorter og MDMA. De spiller feedete pop-rock, og du får også med deg det psykedeliske post-punk-Oslo-bandet Mayflower Madame, som varmer opp.

Diesler på Ingensteds

Diesler besøker denne helgen Norge for andre gang. Han har mer enn ti års fartstid som artist og DJ. Han er også radiovert, og på Ingensteds spiller han et sett som forhåpentligvis er spekka med signaturvarianten av slapp funk, soul og latinovibber. Fra 22.00 og utover.

diesler

Oslo Comics Expo på Deichmanske bibliotek 

Selv om det kanskje ikke går inn under kategorien uteliv, er det i hvert fall ute. Tegneseriefestival skjer, altså. For åttende året på rad fylles Serieteket på Schous med tegneserier, tegneserietegnere, tegneserientusiaster og tegneserielegender. I år er det den amerikanske Hate-skaperen, Peter Bagge som er snakkisen. Fredag er den offisielle åpningen, og det blir workshop, taler og «seriemord». Sistnevnte med Flu Hartberg.  Lørdag blir det også fest på popsenteret (uteliv, jeej!).

oslo comics

BLÅ: Music Norway og Blå Showcase

BLÅ kliner til med en line-up over 4 timer på fredag. I samarbeid med Music Norway har arrangørene kuratert kvelden som byr på noe av det beste du kan finne innenfor norsk elektronika om dagen. Fra 23.00 og utover blir det fest med blant andre Bendik Baksaas, DiskJokke, Rune Lindbæk & Helene Rickard og Slick Shoota.

LØRDAG 14. JUNI

Boblere (sjekk NATT&DAG-appen for mer info):

G-HA og Tore Jazztobakk på Jaeger

Trap Them, Haust og Next Life på Blitz

Sommer på Stratos. Sesongpremiere

Gjennom hele sommeren, fra 14. juni til 23. august, tilbyr Stratos et fullspekket sommerprogram med panoramautsikt over Oslo, DJs og live underholdning. God kok hele veien, fra heisen og opp. Sesongpremieren er altså lørdag fra 23.00, med DJ Chris Stallion.

stratos

The Altern80s Club på Rockefeller-taket

The Altern80s er et månedlig Oslo-konsept som tar deg tilbake i tid og lar deg utvide din musikalske horisont innenfor synthpop, new wave, italodisco, new beat, postpunk, EBM, spacesynth, minimalelektro og andre subsjangere som formet det musikkrevolusjonerende åttitallet på ulike måter verden over. Det blir en nådeløs kombinasjon av  myke, harde og obskure 80-tallstoner – samt noen nyere innslag – innen synth og wave. Wiii!

Russerdisko på Litteraturhuset

Når du først har akseptert at dette arrangementet finnes, er det bare å hive seg rundt. Litteraturhuset lover at østeuropeiske rytmer skal dra deg ut på dansegulvet deres lørdag kveld. Vi vet ikke hvor dansegulvet er, men finner sikkert frem, og gleder oss til å se. Det blir russiske reklamefilmer som flimrer på storskjerm i bakgrunnen, og generelt god vodkastemning. Fra 23.00 og utover.

russerdisko

Slippfest: Of Norway Live & Daniel Vaz. SS: Beryl Diane & Metoo på The Villa

Of Norway er ute med nytt album, og gutta skal spille et av sine live-set på The Villa lørdag kveld.  DJ Daniel Vaz spiller både før og etter. Inne i Sweat Shop spiller Beryl Diane, som har med seg deep-house-duoen Metoo ifra Cape Town. Fra 23.00 og utover.

of norway

SØNDAG 15. JUNI

Åneeeei. Søndag allerede? Da gikk vi glipp av NM i treklatring på Botanisk hage, i regi av Norsk Trepleierforum :-(

Jaja, vi kan i det minste trøste oss på med Vilde Ilkama Nupen og Kristoffer Lislegaards elektronika på Løkka:

Sunday Digestive: Sgrow

Parkteatret presenterer en helt grei måte å roe nervene på søndag kveld. Duoen Sgrow spiller luftig og kald elektronika på løkka. Dørene åpner 19.30, og konserten starter presis (presis, presis, presis) klokka 20.00.

sgrow

Boblere (sjekk NATT&DAG-appen for mer info):

Shattered Preface på Fotogalleriet

Synnøve G. Wetten på Unge Kunstneres Samfund

King Midas / Mona & Maria på Henie Onstad Kunstsenter

Da gjenstår det bare å ønske alle ungdommer, unge voksne og andre en heeeelt vanlig helg ;-)

Husk å sjekke appen vår for enda flere utelivsalternativer.

X