Seksuell trakassering ved bruk av droner har selvfølgelig blitt en greie

Strandlivet har fått et nytt usikkerhetsmoment, og flere kvinner fortviler nå over drone-trakassering.

b
a

Det er en kjensgjerning at pervoene vet å bruke teknologisk fremgang til sin fordel. Stadig flere sivile har i det siste fått tilgang til de fjernstyrte fartøyene kjent som droner. Den kommersielle tilgangen ser nå ut til å ha gitt pervosegmentet et nytt oppsving: Over hele USA rapporteres det nå om ubehagelige og nærgående episoder, særlig i forbindelse med kvinner på strender.

Flere kvinner har nemlig reagert på droner utstyrt med HD-kameraer som beveger seg alt for nærme dem, i følge nettstedet Dazed.

I Connectiut ble en kvinne for eksempel arrestert da hun i forrige uke gikk til angrep på en hobby-dronefører på stranden. Droneføreren rakk å ta opp en iphone-video hvor man hører kvinnen anklage ham for å filme folk på stranden, før hun angriper ham.

Også i Virginia har en lignende hendelse funnet sted. En bruker forteller på nettstedet Reddit om en kamerautstyrt drone som kom «really close to women, like straight up their asses close […], staying there for probably three minutes at a time.» I Seattle ble det bråk da en kvinne merket følte seg snikfotografert av en drone som svevde utenfor vinduet hennes. Da kvinnens mann konfronterte droneføreren som stod på gaten, hevdet han at han kun «drev med forskning».

I følge Dazed er det per i dag ingen av USAs lover om retten til privatliv som regulerer bruken av droner.