Vasker bort krig med såpeopera

FILMPRODUKSJONEN i Balkan fikk en bråstopp idet borgerkrigen brøt ut i tidligere Jugoslavia. Utenlandske aktører hold seg unna, og lokalt ble det produsert lite, med enkelte unntak som gullpalmevinneren Underground (Emir Kusturica, 1995). På 2000-tallet slo filmindustrien igjen røtter, men filmskapere fra Balkan hadde opplevd krigen på nært hold, og således begynte en epoke med filmer om krigen og dens ettervirkninger. Blant de mest kjente er Witnesses (Vinko Bresan, 2003) og Grbavica (Jasmila Zbanic, 2006). Årets Balkan New Film festival, som ble avholdt ved Cinemateket i Oslo sist helg, viser at filmskapere fra de baltiske landene er i ferd med […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.