Smil & Gift møter OnklP

Han har grått i telefonen med Linni Meister og fått hjelp av moren sin i beef med Aksel Hennie. Møt Norges nye raprock-yndling.

b
a

GIFT Skjer ‘a, Fred Durst?

– Eh…

GIFT Rap/rock-kombinasjoner blir alltid kjipt. Hva får deg til å tro at dette blir annerledes?

– Det blir annerledes fordi det ikke bare er en blanding av rock og rap. Det er dope musikere i alle ledd. Og Fred Durst kan forresten gå og fakke seg selv. Egentlig kan alle som har prøvd denne komboen før gå og fakke seg selv.

SMIL Har du ingen raprock-forbilder?

– Nei, ass.

SMIL Har du gjort noe for å legge om til rocke-image?

– Nei, ass.

GIFT Du må få deg trangere bukser.

– NEI, ASS. Morrapulere tror jeg har grodd langt hår fordi jeg spiller i band. Jeg har ikke gjort en dritt. Jeg beveger meg i en naturlig retning.

GIFT Du sitter her med Suicidal Tendencies-caps, da. Tung rocke-identitetsmarkør!

– Kanskje det, men jeg det er fordi jeg liker bandet og liker merchen.

SMIL Du er fortsatt hiphop?

– Det JEG gjør er rap. Det er verktøyet mitt. Jeg synger ikke noe mer på denne plata enn på 9 & P-skivene.

GIFT Ja, apropos dine hiphop-dager…

SMIL Vi så nettopp et gammelt klipp hvor du vant battle-konkurranse på en Ravi-konsert og fikk dra til New York på 8 Mile-premiere. Hvorfor har du aldri vært på Skeez TV?

– Fakk det også ‘a, det er ikke for meg. Jeg liker Skeez som ren underholdning, men jeg har ikke blitt spurt.

GIFT Hvorfor ikke? Er du ikke kul nok for Nils m/Skils?

– Sikkert fordi jeg driver med noe annet. Men jeg pleier å svinge innom Blå når det er Skeez for å stå på brua og blaze opp med folk. Det er et helt eget miljø, med sine egne groupies, sin egen sjargong og alt, som jeg ikke vet en dritt om. Det er jævlig kult å bare slide innom og se hva som er poppin´ borti den subkulturen der.

– Fred Durst kan fakke seg selv. Egentlig kan alle som har prøvd rap/rock-komboen før gå og fakke seg selv.

GIFT Hvordan er det å være det klart beste medlemmet i en rapduo?

– Hva slags dustespørsmål er det der ‘a? Jaa9 lærte meg hele den dritten her. Hvem er den beste i deres duo ‘a? Er det Syretrynet eller Smilefitta? Hvordan føles det å være en gjeng suckas bak masker?

GIFT Herlig anonymt! Sikkert litt som Jaa9 føler seg.

SMIL Hva er det neste opplegget deres? Kommer du tilbake etter rocksuksessen?

– Vi er i full gang med neste plate. Jeg har brukt hele mitt voksne liv på å bygge det opp, og det er meg og Jaa9, det her. Det er ikke sånn at jeg bare kaster det til sjøs fordi jeg har et annet prosjekt.

GIFT Apropos det våte element… Vi har sett deg en del ganger på den brune puben Ocean klokka ni om morgenen. Hva skal du der ‘a? Rekruttere til neste bandkonstellasjon eller banke nedpå et par bjørnunger før frokost?

– Jeg bodde oppi Trondheimsveien før, og da var det horehus i første og herohus i tredje, men Ocean… Er de oppe så tidlig? I så fall er det jo helt gennialt å dra på nachspiel der.

GIFT Har du noensinne vært redd for å bli junkie?

– Er det coke du har under nesa, eller? HAHA! Tror dere at dere kan ta meg på dopprat med coke rundt nesa? Neida. Jeg bruker ikke dop, jeg bare røyker feite og chiller’n. Haha!

SMIL Hvor kjipt var det å lage det radioprogrammet på P3? Du slår oss ikke som en fyr som er flink til å deale med sjefer og NRK-byråkrati.

– Det var det som var problemet. Jaa9 og Jo synes det var helt konge å være statsansatt: «Okei! Vi har fått hver vår PULT! La oss møte opp her på MANDAG!!» Jeg var mer: «Shit, det vakke det her jeg signa opp for». Men det var OK. Fikk ikke lov å drikke på krinken, men det er vel sånn det er.

GIFT Er det økonomisk forsvarlig å være raprock-vokalist i 2014?

– Hæhæ, ja. Jeg er stinn av gryn.

SMIL Hva fikk du for å være med på Cover me?

– En god slump penger. Og når vi snakker om det: «Evig Ung», dobbel platina uten radio!

GIFT Er du bitter for at Hver gang vi møtes-Vinni er mer folkekjær enn Cover me-Pål?

– Jeg er bitter for det, ass! Ketil Stokkan, som er en herlig type, var helt overbevist om at jeg var hans Vinnie og han var min Kjartan. Så gikk det ikke helt sånn.

GIFT Snakker om økonomi og evig ungdom, du har blitt observert utenfor Arkaden med en pose Playstation-spill du skulle selge.

– Det er en sannhet med modifikasjoner. Jeg fikk jævlig mye tv-spill i posten før av tv-spillprodusenter. Noen ganger hadde jeg doubles og triples, som jeg bytta. Så, igjen, jævla motherfuckings kompisen deres som prøver å fremstille meg som en knarker kan gå å fakke seg sjøl.

Må vi slåss, eller hva er det som skjer?’

GIFT Mørkt tv-o-lemma: Gråte på TV2 mens Bjørn Eidsvåg covrer «Ekkel uten truse» på Hver gang vi møtes, eller lese opp planlagte fornærmelser og bli bitchslappa av Jester på VGTV?

– Haha! Hvis Eidsvåg hadde covra «Ekkel uten truse» skulle jeg tatt en tåre. Eidsvåg er en fakkings gangster. Jeg så ham en gang vi spilte på samme festival. Han kom inn med helikopter – chop, chop, chop – gikk rett ut med en flaske Amarone og spilte showet som en boss. På vei tilbake stoppet han for å småprate mens han røyka en feit sigar. Plutselig bare kaster han jævelen, stumper dritten med hælen og sier: «Åja, dere gutta ville kanskje smake?» Så tenner han en til og sier «Ja, ja, rock’n’roll», hopper inn i chopper’n og forsvinner. Eidsvåg er en G. Og Jester – jeg kjenner ham også, han er kompis – men, seriøst, hadde han slappa meg sånn, hadde jeg slappa ham rett tilbake. Hva faen? Skal du legge hånda på en dude foran alle sammen, så slår du så svakt?

SMIL Kjenner du Eidsvåg? Blir du invitert på herrelagene hans?

– Nei, dessverre. Jeg har prata litt med ham på Twitter og kanskje hilst her og der. Alle kjenner Eidsvåg, men…

GIFT … ingen kjenner egentlig Eidsvåg?

– Eddi Eidsvåg skal dra til Lillehammer og rydde opp, sier mutter’n. Han driver sånn prosjekt for pøbelunger og i Lillehammer har det fakka seg helt. De tok visst seksti ungdommer med drugs, så da kommer Eddi Eidsvåg for å ordne opp. Det er som da Hasselhoff fiksa at de reiv Berlinmuren.

SMIL Hvordan er det for deg å komme tilbake til Lillehammer? Går du rundt i gågata og strutter som en Hasselhoff?

– Jeg får mye juling. Haha. Neida, det er alltid fulle hus og god stemning i Lillehammer.

SMIL Hvordan går det med skateboardkarrieren?

GIFT Du fikk wild card-pass på old boys-NM for noen år siden selv om du var for ung, siden du ser så gammel og herja ut.

– Jeg skulle egentlig være med bare på launchramp-konkuransen og rocke early grabs, men han hadde signa meg opp for hele dritten, så da måtte jeg jo bare skate. Jeg plukka opp brettet igjen siste åra. Du catcher meg på Cuba. Det er ganske godt, faktisk. Givende. Noen annet enn å sitte på ræva.

GIFT Ser en Lil Wayne-utvikling her! Skaffet deg rockeband og plukker opp skateboardet. Får vi se deg tick tacke rundt på scenen med elgitar snart?

– Haha! Jeg vet hva du skal si nå: Tredveårskrisa.

GIFT Er du seriøst så ung? Men, ja, er ikke «plukke opp brettet» ørtenårskrise-yoga for rockere? Hva skal du si nå ‘a, «må jo røre litt på seg»? «Skateparken er bedre enn treningssenteret»?

– Nei, fakk deg ‘a. Jeg har skatet siden barneskolen, vært skater hele livet. Jeg driter i om Lil Wayne snubler rundt på et skateboard. Jeg fakker over ham på et sekund jo. Kom igjen ‘a!

GIFT Down for life! Du fakker over Lil Wayne, sier du?

– På skateboard, ja! Han er som Pharrell, som ikke kan skate i sin egen ramp en gang. Jævla tragisk. Jeg er ikke sånn, så ikke få det twisted! Musikken har tatt fokuset fra brettet, men jeg kommer alltid til å skate. Ikke få det twisted!

GIFT OK, OK, vi skal ikke få det twisted.

SMIL Hvor var vi?

– Haha, er dere forvirra nå? Slurpegiften og Smilefitta prøver å fakke med meg! Haha, det er som Skeez TV.

GIFT Ikke Jester-slap oss, da. Vi må over på kjærlighetslivet ditt.

– Pffft. Dere to, ass.

SMIL Linni Meister skrev på bloggen sin at du gråt på telefonen da det ble slutt mellom dere.

– Jeg synes det var et schpaaa comeback. Jeg var tross alt jævlig stygg mot henne.

SMIL Gråt du på telefonen? Har du noen myke sider som kommer fram en sjelden gang?

– Ja, ja, jeg har myke sider. Fem måneder med Linni, det var kanskje nok til at jeg måtte felle en tåre.

GIFT Hun skriver også at du var høy eller fjern hver gang dere skulle ligge sammen…

– Hver gang vi snakka sammen, kan du skrive.

SMIL Vi vil heller skrive om puling.

GIFT Har du en myk side som kommer fram litt for ofte?

– Nei, Linni er cool.

GIFT Hei, følg med ‘a! Myke sider, ikke sant. Drikker du deg ofte fra ereksjonen?

– Haha, myke sider. Komiker, du, surfyren.

GIFT Når vi snakker om komikk, stemmer det at Erik & Kriss kontaktet deg og Jaa9 for å avtale en beef begge kunne tjene på?

– What? Dere er fakkings gærne. Det er ikke sant. Vi er coole, vi. En av de første gangene jeg møtte dem skulle vi spille på en studentfest i Volda. Vi ble vi hentet sammen i en bil, fem timer fra spillestedet, og jeg bare «Faen, jeg vet ikke hvem disse gutta er, de får faen meg sitte på fanget til hverandre». Så det måtte de, siden jeg ikke visste hvem de var. Og så bestilte jeg masse sigg og drinks og satte det på deres rom. Men de har råd til å ta den regninga.

– Aksel Hennie ringte meg og bare ‘Nå har jeg akkurat fått kjeft av moren din. Åssen er det her ‘a?

SMIL Hva med beefen med Superkidzen?

GIFT Hvor fett er det egentlig for en voksen, etablert artist med masse unge fans å drite ut en liten kid med Aspergers?

– Hva er det dere prater om? OK, så jeg kan ikke joke med han gutten der, men alle andre kan det? Her er et fuck-o-lemma til deg: En nettside legger ut disse greiene… «Å, se på han der gjennomsiktige morraknuller’n som er helt dust og snakker om å knulle alle damene, HA HA!», men når jeg påpeker det, er det jeg som er rasshølet? Jeg hadde aldri hørt om han kødden der hvis det ikke var for alle andre. Han kan fakke seg sjøl, og alle hyklerne kan fakke seg sjøl.

GIFT Si noe om Aksel Hennie.

– Han er rå, vi er cool. Det er ikke noe problem der.

GIFT Er du sur for at han har ligget med moren din?

– Er du dust, eller? Faen, nå må jeg fikse dere. Først dissa Jaa9 ham i «Kjendisparty», deretter ble han dissa igjen i videoen til «Noia», som jeg ikke hadde noe med engang. To ganger har han blitt fortalt av folk som dere at jeg har dissa ham for å tyste. Han ble lei av det, og sa at han og Christer Falck hadde tagteama mutter’n. Da fant morra mi Aksel Hennies nummer på Gule Sider – no joke! – og ringte ham opp og kjefta ham huden full. Og mutter’n kan kline til, ass! Så Aksel Hennie ringte meg og bare «Nå har jeg akkurat fått kjeft av moren din. Åssen er det her ‘a? Må vi slåss, eller hva er det som skjer?». Mutter’n settla det der for meg.

SMIL Og etter det var det greit?

– Jaja. Han og Tone pleide å komme på konsertene våre.

SMIL Hva leser du for tiden? Sist du viste frem bokhylla gikk det i Bukowski, Ambjørnsen og Fante.

– Jajaja, jeg liker fortsatt alt det der. Har spola gjennom det som er av Bukowski, og har lest en del krim i det siste. George Pelecanos, som Joddski anbefalte meg.

SMIL Hva med å skrive noe selv? Brygger du på en selvbiografi?

– Jeg gjør det, ass. Men må vente litt. Jeg har mer sex, drugs og rock’n’roll igjen.