Påskens utelivsanbefalinger

Jajamensan, da var det påske, da! De av dere som ikke har dratt til fjells (hvilket vil si omtrent alle sammen) er kanskje i beit etter noe å gjøre i det som i hine hårde dager ble kalt «den stille uken». Vel, vi har noen tips. Av ting som foregår gjennom hele påsken er det som alltid verdt å i det minste nevne at Inferno-festivalen trøkker på gjennom hele påska og at det er rikelig med påskegudstjenester i Oslotraktene. Dessuten er det krim på radion og full rulle på MaksiTaksi Så da kan du velge sjæl hva som er mest påske, i grunnen –

Dette:

Dette:

Dette:

Eller dette:

MaksiTaksiPåske

Jaja, fint med alternativer. Her er noen fler:

Skjærtorsdag

Boogienetter Påskespesial på Jaeger

Det begynner å ligne en tradisjon, dette her. Boogienetter spiller til dans på Jaeger for fjerde påske på rad i år. Fra eventet: «Som vanlig blir dette en svett og tettpakket afære med Boogie og Disco grooves rullende ut av alle høytalere i begge etasjer. Kremen av Oslos mest boogiefanatiske DJs samles og gjør nærmest konkuranse i å overgå hverandre med de feiteste låtene. Vi utvider klikken litt og ønsker Dj Kimichi og Discosnuten velkommen med i mafian. kl 21:00-03:00 Cc: 100 // ID: 20 år»

Andre Drage

 Andre Drage trio på Mir

Du kan så godt som alltid stole på at Mir tilbyr en dose med god, gammaldags grenselandmusikk. Andre Drage trio spiller noe i krysningspunktet mellom jazz, rock, Jimi Hendrix, Soft Machine… du skjønner greia. Dette er en av de tingene man nesten bare må møte opp og sjekke ut selv.

Irie

Oslo Irie Festival på Hausmania

«Irie» er altså det jamaicanske ordet for «allright». Her tar dem kun cash og hvis du for eksempel skulle si noe stygt om Horten Roots og Reggae-festival («Sorry, akkurat da er jeg på Borre Boots og Biggie-festival, så den kan jeg ikke komme på») blir du sikkert ikke videre poppis. Men vi satser på at det er heeeelt anstendige vibber her.

Langfredag

Geoff Berner (CAN) + support: Who’s the mama and the tender three på Mono

Klezmerdude med trekkspill, har varmet opp for Kaizers. Det burde egentlig nesten være nok stikkord til at du kan foreta en skjønnsmessig vurdering om dette er noe opp din gate eller ei, men sånn her høres fredagens Monogjest altså ut:

Seksuell – Langfredag edition på Blå

Herregud, nå kommer de gudløse horene fra Seksuell og seksualiserer påsken. Kan ikke NOEN ting få være hellig, ffs? Jaja. I tillegg til de vante Seksuelltrynene har de med seg noen special guests oppi DJ-båsen denne kvelden: «For å rette oss inn mot det mer urbane publikumet får vi besøk i DJ-bua av Abu Hus, aka Abubakar Hussain, aka Huss Daddy, aka The Notorious A.B.U. Duden har i tillegg bursdag, gi’n en klem! Ellers er det samme oppkrift som alltid, sprit, fyll, dansing, skandale, angst, paracett, angrepille/farskapstest, skam, sprit, fyll, dansing. Fuck appelsin og kvikklunsj, dette er topp påskestemning.» Nei, fuck DERE, Seksuell.

Påskeaften

Yung (DK) / Fright Eye (DK) / Bed Bugs (DK) / Modern Love på Pizdets

Det dreier seg om show #4 i konsertserien Svart Samtid. Arrangørenes egen beskrivelse: «Fra det svært spennende undergrunnsmiljøet i Århus kommer YUNG, BED BUGS og FRIGHT EYE, med hver sin eksplosive miks av garagerock og punk. De lokale anarkopunksa i MODERN LOVE «varmer bare opp». Dørene åpner 20.00. 80 spenn.»

Offentlig omvisning på Astrup Fearnley

Det er en god del kunst å få med seg i Oslo i påsken. Noe som høres sånn passe tasse-rundt-i-den-stille-byen-aktig ut, er omvisningene på Astrup Fearnley klokka 13 og 14. «Kl. 13 holdes omvisningen i den aktuelle temporære utstillingen, for tiden Elmgreen & Dragset – Biography, mens kl. 14 holdes omvisningen i Astrup Fearnley Samlingen, der vi nå viser utstillingen R. B. Kitaj – Diaspora, i tillegg til høydepunkter fra samlingen. Omvisningen er gratis for medlemmer av Astrup Fearnley Museets kunstklubb. For besøkende koster omvisningen kr. 50,- i tillegg til inngangsbillett.»

Sauropod

Lørdagsgodt på Mono: Sauropod

Gratisgig på Mono i seksdraget med Sauropod, et forholdsvis ubeskrevet blad fra Horten som ikke låter helt ueffent, altså. Kjedelig presseskrivtekst har de også: «Sauropod er resultatet av å blande poesi med skitten, minimalistisk rock, skjærende skrik med søte melodier, nye tanker med gamle ideer.»

X