AVENUE

I anledning lanseringsfest for merket hos F5, tok vi en prat med en av de involverte.

b
a

Da jeg vokste opp ble ofte norsk mote forbundet med ull og atter ull. Uten å påberope meg for mye kunnskap på området, føler jeg fortsatt at sistuasjonen er noe uforandret.

Uten å nevne navn, blir det fort mye dill dall når nordmenn kaster seg ut i tekstilbransjen.

Sånn sett var møtet med det norske merket AVENUE forfriskende. Enkle stilrene unisex plagg i god kvalitet, hverken mer eller mindre.

For å finne ut av hva som befant seg bak den minmale fasaden, tok jeg en prat med en av desingerne, Gustaf Gyllenhammar.

 

Hei Gustaf. Husker du hvor ideen til Avenue oppsto?

Ideen til Avenue oppstod som følge av et stort savn etter stilrene fine basis plagg med bra passform og kvalitet. Med vår bakgrunn fra klesdesign, produksjon og hundretalls kjøpte dårlige band skjorter gjennom tiår, ønsket vi å lage vårt eget design.

Dere er tre stykker som jobber sammen om Avenue. Hvordan fant dere hverandre? 

Avenue består av Espen Follestad, Ingvild Abrahamsen og meg. Vi har kjent hverandre i lang tid.  Ideen ble tidlig luftet for Espen. Ingvild og jeg hadde lenge bestemt oss for å gjøre noe sammen, så da var det enkelt å sette sammen en solid trio.

Hvordan er arbeidsfordelingen?

Alle tre har forskjellig bakgrunn og erfaringer som gjør at vi har hver vår plass i Avenue. Vi utfyller hverandre veldig bra. Det som er en fordel med å jobbe tre stykker sammen er at man hele tiden kan evaluere og få feedback fra de andre.

IA_980

Har dere med tiden opparbeidet dere en spesiell arbeidsmetode?

Vi jobber mye ut i fra vårt studio i Sorgenfrigata. Studioet fungerer også som hangout spot og snart showroom. Arbeidsmetodene forandrer seg kontinuerlig ettersom vi hele tiden vokser og forandrer litt struktur. Selve design- og produksjons forarbeidet er mer eller mindre det samme for hvert plagg enten man lager ett eller mange.

Avenue ser (heldigvis) lite ”norsk” ut. Var det en bevisst strategi fra tidlig av? Hva er grunnen til at dere eventuelt ikke har lyst til å se så ”norske” ut?

Vi ønsker å ha et internasjonalt uttrykk på Avenue. Vårt design er jo påvirket av miljøet vi lever i, og det setter nok et preg, men det å fremstå som så veldig norsk i uttrykket er noe vi ikke prøver på. Vi skaper kun utrykket vi selv føler faller naturlig for oss og som vi selv liker, og dette er ikke så typisk norsk.

Hva appellerer med den ”rene” designen. Tenker da på snittet, den ensfargete paletten og stilrene logoen?

Det er noe med ærligheten og renheten av minimalistisk design som er appellerende. Det å gjøre det enkelt og samtidig gi det et utrykk er utfordrende og krevende. I minimalistisk design er det viktig å ha et godt snitt og en god base. Det ligger mye referanser og arbeid i hvert enkelt design. Alt vi gjør har tonn av referanser bak seg.

IA_154

Hvilke grep har dere gjort for å fremstå som noe ”eget” når designen er så stilren som den er?

Det er uvanlig å være så basic og minimalistisk i Norge. Det er ikke så mange som gjør denne  stilen. Vi synes det er interessant og givende å jobbe med noe som er så basic i moteverden hvor folk forventer noe som er mer avantgarde. Vi lager det vi selv liker og vil gå med, og med vår uvanlige bakgrunn blir det et eget preg. I det siste har vi også begynt å dra nytte av andre vi ønsker å involvere i vårt arbeid. Robin ”Snasen” Rengård har fungert som mentor på utarbeiding av det grafiske. Ida Walle og Peter Amdam har bidratt med hjelp til lookbooken for ss14.

Hva ligger bak navn valget?

Vi ønsket et navn som var enkelt, fint og internasjonalt, samt lett å uttale på mange forskjellige språk. Derav ordet Avenue.

1

Hvem er kundene deres?

Alle er kundene våre, enten du er en som kun kjøper t-shirts eller en som er opptatt av designer klær, så kan du gå i Avenue. Alt vi lager er unisex.

Hvilke andre designere inspirer dere om dagen.

Det forandrer seg litt hele tiden, men for øyeblikket liker vi godt Simon Porte Jacquemus, Raf Simons og Jil Sander , for å nevne noen.

Hva er planene for Avenue fremover?

Fortsette å jobbe videre med det vi har startet og lage mer klær av fint snitt og høy kvalitet.

http://www.avenueoc.com/

 

Under følger flere bilder:

IA_1186

 

IA_1230