Helgens utelivsanbefalinger

Torsdag

Oslo Internasjonale Teaterfestival: Contemporary Dancing

Oslo Internasjonale Teaterfestival er i år strengt tatt ikke en teaterfestival i det hele tatt, men en festival viet til samtidsdans og beslekta krumspring. Det er altså duket for en heidundrandes utfordring av det tverrestetiske sekkebegrepet scenekunst. Festivalen varer i over en uke, og et pass koster 750,-. Du kan også få med deg fem valgfrie forestillinger for 450,- Hele programmet kan du lese her.

SwingStang på Sawol

SwingStang markedsfører seg selv som «hip hop Norges nye klubbkonsept» og lover en taktfast reise gjennom hip hop-historien samt «SURPRISE GJESTER KOMMER FOR Å RAPPE!!!». Live musikk mellom 23 og 03, 0 i cc.

Fredag

Urpremiere: «Svanhild» av Henrik Ibsen på Grusomhetens Teater

Jess! Klar for no RYKENDE fersk Ibsen, eller? Grusomhetens teater har gravd opp den gamle gubbens ufullendte verk «Svanhild» fra 1860. Fra presseskrivetSvanhild utspiller seg på en lys sommerdag i den borgerlige idyllen på Skillebekk, hvor menneskene lever skjermet og beskyttet. Stemningen preges av etikette og konformitet. Forestillinger om omverdenen er fordreid eller ikke-eksisterende. Dette speiler fascismens idé om at alle brudd med en illusorisk harmoni for enhver pris må fjernes. HALLO, GT, hva med å komme med en ørliten spoiler alert? Fascismen var praktisk talt ikke OPPFUNNET på 1860-tallet en gang. Uansett, Grusomhetens Teater er inne i sitt tjuefemte år, og forestillingen er, trass gammal materie, et lite stykke nybrott på norske scener.

Grusomplakat

Skatebård Live + Telephones & Chmmr Live på Jaeger

Presseskrivet på eventet sier: «Skatebård er fra Bergen og en av Norges mest kjente artister innen norsk dansmusikk. Han lager alt fra house, techno til Italodisko og hiphop. Skatebård har drevet labeln Digitalo og har utgivelser på norskelabels som Sex Tags Mania,Untz Untz, Lunflicks.»
)

«Telephones og Chmmr er venner av huset og lager fet lofidiscohouse. Telephones holder til i Berlin og Chmmr holder til i et hemmligdatalab noested i Norges Sillicon Valley. Sammen har de lagd musikk på hver sin side. Nå har de to slått seg sammen og skal spille på Jaeger som en Duo!»

Motorpsycho på Rockefeller

Utsolgt som faen, skiva er streit, les mer her.

Lina Scheynius at MELK

Fotografiene til Lina Scheynius inviterer seeren inn i en selvbiografisk, ja, endog en privat verden. Vi får innblikk i vennene hennes, i elskerne hennes, de mest intime øyeblikkene hennes etc etc (alt dette ifølge teksten på eventet). Utstillingen åpner på MELK klokka 19.

LinaSch

Say Lou Lou på Blå

Fra skrivet: Say Lou Lou er de svensk-australske tvillingsøstrene Elektra og Miranda Kilbey, som i 2012 fikk stor suksess med hitten «Maybe you». Etter at låten hadde gått sin vante runde på Internett, plukket det franske selskapet Kitsuné Records den opp og ga den ut som singel. Pitchfork har raslet med mangt et godord og kalte singelen «Beloved» «a twinkling synth pop gem», samtidig som de har trukket frem sammenlikninger til Bat For Lashes. Jentene har allerede turnert med Hurt og Foals, og er i tillegg nominert til Sound of BBC i 2014.

 

Lørdag

Maj Britt Andersen synger Alf Prøysen i Universitetets Aula

Maj Britt Andersen er verdens beste tolker av Alf Prøysen. Det kan det ikke være noen tvil om. Alvorlig talt, bare HØR HER (beklager dårlig klippkvalitet):
)

I år er det 100 år siden Prøysen ble født, og i den anledning tar Andersen med seg et band (bestående av blant annet den allestedsnærværende spellemannen Stian Carstensen) til Universitetets Aula på lørdag klokken 15.

Rufus Wainwright på Sentrum Scene

Rufus Wainwright stiller alene ved pianoet på Sentrum Scene for å spille sine største hits. Her er en jævlig fin låt han har skrevet for en annen artist:
)

 

BADABING #2 på Dattera Til hagen med Guy Andrews

Headliner på årets andre utgave av Badabing er «Guy Andrews fra credlabelet Hotflush, som tidligere har huset storheter som Joy Orbison, George Fitzgerald, Looked Groove, Jimmy Edgar, Sigha og South London Ordnance, så Guy Andrews er blandt stjernelaget. Hans flytende og energifulle klubblåter kan minne om en tidlig John Hopkins. Vi gleder oss til en svett affære med Guy Andrews. Hans bakgrunn fra postrock og jazz gir oss meget mulig en lang rekke overraskelser på gulvet.» 

Diskjokke, DJ Dust og Jan Sverre på Jaeger

Diskjokke spiller house og techno. Han har lagd tre album på Smalltown supersound og remixer for bl. a David Lynch, The xx, Crystal Castles, Lindstrøm. Lykke Li, Charlotte Gainsbourg. Mer info her.
)

 

Michael Gira på Blå

1 stk Swanslegende står klar til å underholde (og kanskje til og med skjenne litt på) deg på Blå på lørdag! Sterke, STERKE saker. På søndag spiller han forøvrig for 30 stk på Emmanuel Vigelands Mausoleum, Oslos dårligst skjulte godt bevarte hemmelighet.

MichaelGira

 

 

X