På riktig klode

*Stem nederst i saken*

Fjorden Baby! er nominert til prisen for Årets Skive 2013. Her er juryens begrunnelse:

«Med sin tredje og hittil aller beste plate beveger bandet seg enda lenger inn i sitt eget univers av vekselvis smakfulle og smakløse popreferanser, og smått geniale tekster om drabantbynostalgi og destruktive kjærlighetsforhold. Frontfigur Sturle Kvilekval er i storform og tar oss med på en reise der noen vil føle seg hjemme og andre vil føle seg helt forkomne. Man trenger ikke ha én favorittlåt på denne plata, med mindre man har dårlig tid og bare kan høre en låt (da anbefales «Nattåpent»), men som helhet er plata nesten perfekt. Vi bryr oss ikke nevneverdig om Spellemannprisen, men når til og med VG mener at Fjorden Baby! har gitt ut årets plate, er det både en skam og for gale at Spellemannkomitéen har greid å overse denne. Anyways, RIP Spellemann, vi stikker til Fjordkloden.»

Hvordan ble årets skive til? Når var unnfangelsen, og hvordan var svangerskapet? 

– Dette er spørsmål for vår trommis som kan si en ting eller to om både unnfangelse, og svangerskap. Props do the pops. Jan Eivind svarer: D første spørsmålet fra Malin der, hvordan ble årets plate til. Betyr det at vi vant?

Hva med fødselen, er dere fornøyd med hvordan skiva har blitt mottatt?

Jan Eivind: – Type det er som et svangerskap helt ufattelig, helt vilt og helt sykt.

Hvordan er det egentlig å lese anmeldelser av sin egen plate? Er det egentlig noen som forstår dere?

– Fjorden-anmeldelsene er vakre. Alle anmeldere får en slags dansestil, når de skal skrive om Fjorden. Utrolig kreativt. På Fjordkloden var anmeldelsene så samkjørte at det var som å se alle anmeldere gå sammen og danse Beat It-koreagrafien foran oss. Jævla fett!

Hvem er din favoritt av de andre nominerte?

– Lars Vaular med 1001 Hjem og Rosso til King Midas er to monsteralbum på den listen. Men Fjordkloden er best, seff.

Hva er den største forsømmelsen vi har gjort i år? Hvem burde vært nominert til årets skive?

– Har egentlig ikke så mye å melde her, men i 2012 glemte jaffal stort sett hele nasjonen at Kaptein Kalibers «Forvirring, Samfunnets Lim» var årets plate

Beskriv deres egen plate med tre ord som ingen musikkanmeldere ville brukt.

– Automagisk, paradoxagt og atom-rock.

SKIVE-O-LEMMA: Nybakt brød med Hapå hver dag, eller bare høre på U2 – The Joshua Tree resten av livet?

– Uten tvil brød med Hapå. Wut? Lett. U2 suger jo hardt.

Les mer om Fjorden Baby! og de andre nominerte til Årets Skive her!

Meld deg på ÅRETS BESTE FEST her!

X